keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Hihatin - vihdoinkin


Valmis! Viimeinkin! Aloitin tämän siis jo joskus keväällä... Sitten tuli kesä ja hiki, ja innostus neulomuksiin mystisesti katosi? Nyt sitten iltana muutamana puikottelin hihattimeni valmiiksi.

Ohje on Suuresta Käsityölehdestä 10/2007. Helppo ohje, kuten luvattu olikin. Koko hihatin on siis tehty yhdestä kappaleesta. Molemmissa hihansuissa on 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta ja välissä oikeat kerrokset 2 oikein yhteen, langankierto jne. sekä nurjat kerrokset läpeensä nurjaa.

Minä kun olen melko suurpiirteinen näissä asioissa, niin noita joustinneuleen kerroksia en ole tarkalleen laskenut (ohjeessa taisi olla 18 kerrosta), vaan rinnakkain vertaamalla neuloin suunnilleen samanmittaiset pätkät. En sen puoleen laskenut mitään välilläkään. (Olen tosi surkea laskemaan mitään mäkeä lukuunottamatta!) Mutta ihan hihattimen näköinen tuli.

Höyryttelin valmiin kappaleen, ja päistä sitten ompelin käsin kiinni joustinneuleosuudet plus vähän pitsineuleosuutta. Suunnilleen saman verran, arvioisin. Pääasia tietenkin on, että väliin jää riittävä rako josta itse mahtuu sisään. Ompelemisessa käytin hyväkseni kerän vaihdosta jääneitä langanpäitä, loput päättelin siististi reunaan.


Käytin työssä kaapista löytynyttä mustaa Novitan lankaa. Ohjeen hihatin oli tehty paksulla Mambo-langalla. Omani oli tuollaista "röpöläistä", mutta huomattavasti ohuempaa, joten jälki on hieman erinäköistä kuin ohjeen yhteydessä olleessa kuvassa. Ohjeen malli on lisäksi pitkähihainen, omani 3/4. Ehkä laiskuus iski, tai malttamattomuus saada projekti päätökseen... Ei vaan, toimii hyvin lyhyempänäkin.

Taidan laittaa tämän ensi viikonlopun rientoihin päälleni, kenties saan blogiinkin sitten oikein kunnon mallikuvan.


No niin, tässä siis rouva hihattimineen katselee Hotelli Tornin ikkunasta Helsingin pimenevään iltaan.

2 kommenttia:

  1. Hieno! Mie olen tehnyt tuon saman joskus punaisena ja kauheen paksusta langasta, jotenkin se minun versio on aika epäkäytännöllinen, ei mahdu kunnolla takin alle :( siun lankavalinta näytää hauskalta :)toimii!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tota lankaa jäi vieläkin, siitä vois vaikka jonkun pipon väkerrellä joutessaan. :) Täytyy tosin tunnustaa, että hieman tuo oli ajoittain rasittavaa tehdä, tuntui että koko ajan jäi joku hahtuva siitä langasta häiritsemään... :D Tällä langalla muuten tuli paljon tiiviimmän näkönen kuin siinä mallissa, se oli paljon "reikäisempi".

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)