maanantai 17. kesäkuuta 2013

Perhosia vatsaan

Tässä tulee oma reseptikyhäelmä: suklaamuffinit vaniljayllätyksellä!
 
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 1 dl voisulaa
n. 0,5 dl sulaa (tummaa)suklaata (n. 80-90 g. Käytin itse taikinaan kahden levyn jämät, enkä tietenkään muistanut katsoa kovin tarkkaan paljonko niissä oli jäljellä...)
 
0,5 dl vaniljakreemijauhetta (paistonkestävää!)
1,5 dl vettä
 
Tee ensin vaniljakreemi: sekoita kreemijauheeseen vesi ja vatkaa tasaiseksi. Jätä vetäytymään.
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahdon joukkoon. Kaada joukkoon myös voisula ja suklaa, ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
 
Annostele taikinaa muffinivuokien pohjalle, niin että pohja peittyy. Lisää joka vuokaan nokare kreemiä. Jaa loppu taikina muffinien päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
 
Kuorrutuksena muffineissa on vaniljakreemi, jonka ohje on Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta (Martha Swift & Lisa Thomas, Tammi 2010).
 
110 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
60 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljauutetta
500 g tomusokeria
 
Kuorrutekreemi on näppärintä vatkata koneella. Tomusokerista laitetaan muiden aineiden joukkoon ensin puolet, sekoitetaan tasaiseksi, ja loppu tomusokeri lisätään ja vatkataan joukkoon vähitellen. Lopputulos on "tasaisen kermaista".
 
Kirja tekee kuppikakkujen kuorruttamisesta lähes ydinfysiikan tasoisen huippusuorituksen, mutta minä en oikeastaan ole jaksanut vatvoa kuorrutteen kanssa loputtomiin, vaan olen pyöritellyt sitä kunnes se on kohtuullisen näköisesti leivonnaisen päällä. Joku kerta voisin koettaa pursottaakin...
 
Koristeperhoset ovat sokerimassaa ja maistuivat erityisesti esikoiselle, joka pisteli niitä mahaansa useammankin - hän kun armollisesti uhrautui muidenkin kahvipöydässä olijoiden puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)