maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kukkaistyttöjen suklaaunelma

Viikonloppuna juhlittiin tyttäriemme 3+5-vuotissynttäreitä ja pikku suklaahiirosten ehdottomana toivomuksena oli mikäpäs muu kuin suklaakakku. Sydämen muotoinen piti saaman ja koristeeksi kukkia ja perhosia.

No sitä suklaatahan tästä kaakusta ei todellakaan puutu. Pohjana on vanha tuttu, muun muassa Suklaasyksyssä käyttämäni kakkupohja, tällä kertaa tosin kuuden munan versio. Kostutin kakun kivennäisvedellä. Täytteenä on suklaamousse:

2,5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g taloussuklaata sulatettuna

Kaiken tämän suklaan oheen sipaisin väleihin ohuelti vadelmahilloa. Kuorrutuksen pursottelin Wiltonin valmiilla suklaamassalla, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Ihan näppärä ja maukas tuttavuus, tosin hintavahko vaihtoehto. Tähän kakkuun massaa upposi kaksi purkillista.

Koristeet ovat sokerimassaa, jonka itse värjäsin sopiviin sävyihin. Ihan pikkuruiset kukat ovat Dr. Oetkerin kesäströsselisekoituksesta, josta ovat peräisin myös perhosten nonparellit sekä keltaiset ja vihreät kimallehileet. Pinkit kimallehileet olen joskus hankkinut erikseen.

Vihreää massaa jäi kukkien askartelun jäljiltä käteen pienen pieni nokare, josta ei ollut säästettäväksi eikä saanut enää kukkaa eikä oikein mitään muutakaan. En voinut vastustaa kiusausta joten kakun lopullisessa, viimeistellyimmässä asussa kynttilöiden lomassa seikkaili pikkuinen mittarimato, joka ilahdutti erityisesti 5-vuotiasta sankaritartamme.

4 kommenttia:

  1. Kyllä varmasti maistui! Onnea pikku sankarittarelle!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina. Värit itse asiassa tuli noista valmiista kukkaströsseleistä. Ja tokihan nuo ovat pikkulikkojen suosikkisävyjä, pinkki varsinkin. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)