perjantai 10. elokuuta 2012

Nuket sen kun pienenevät

Molemmat neitokaiset saivat syntymäpäivälahjaksi Barbiet. Vaatetusta noilla vain on melko niukasti. Olemassaoleviltakin osin, mikäli ymmärrätte mitä tarkoitan... Mutta mikäpä sen parempaa tekemistä äidille kuin iltaisin nojatuolissa olympialaisia seuraillessa neuloa ja virkata pikkuisia (mutta sentään siveellisiä) vaatekappaleita.

Violetti mohair-pipo, -tuubihuivi ja -olkalaukku on virkattu ihan simppelisti kiinteillä silmukoilla. Laukun tein Novitalta löytämääni virkatun kännykkäpussin ohjetta mukaillen, olkahihna on virkattu ketjusilmukoin..

Helppo mekko on neulottu ihan oman pään mukaan. Loin ensin 40 silmukkaa ja aloin neuloa 2 oikein 2 nurin joustinneuletta suljettuna neuleena, sukkapuikoilla siis. Mielestäni sopivassa vaiheessa vaihdoin sileään neuleeseen. Parilla viimeisellä kierroksella ennen kainaloaukkoja kavensin kainaloiden alla yhteensä 8 silmukkaa, 4/krs (yhteensä 32 s).

Jätin takakappaleen puikot lepäämään, etukappaleen neuloin yhdelle puikolle ja jatkoin sileää neuletta olkapäille asti, reunassa ensimmäisen silmukan nostin neulomatta. Päättelin silmukat ja neuloin takakappaleen samoin. Lopuksi ompelin olkapäät yhteen muutamalla pistolla ja päättelin langanpätkät. Tadaa!

Tässä toisessa kuvassa mekon yksinkertaisuus näkyy vielä paremmin. Neuloin sekaan pienen pinkin sydämenkin piristykseksi. Pinkki olkalaukku on virkattu myös kännykkäpussiohjeella, olkain ketjusilmukoilla.

Vaaleansininen pusero on neulottu muuten samoin kuin musta mekkonen, mutta tämä on neulottu 32 silmukalla ilman kavennuksia tai muita kommervenkkejä. Hamosta varten loin 24 silmukkaa, neuloin jälleen aluksi joustinneuletta vyötärölle. Vaihtaessani sileään neuleeseen lisäsin ensimmäisellä kerroksella tasavälein yhteensä 8 silmukkaa neulomalla silmukoiden välisen lankalenkin kiertäen (yhteensä 32 s). Neuloin sopivan mittaiseksi ja päättelin. Hauska yksityiskohta syntyy ihan itsestään helmaan, kun reuna rullautuu.

Käsilaukku on virkattu samalla ohjeella kuin edelliset, olkain tällä kertaa vähän paksummaksi niin että ensin virkkasin ketjusilmukoita, kiinnitin piilosilmukalla ja virkkasin kiinteitä silmukoita takaisin.

Näitä on hauska tehdä, kun valmista syntyy nopeasti!

4 kommenttia:

 1. On hienoja! Mulla on vielä jäljellä (kunhan oikea aika koittaa) meidän äidin aikoinaan neulekoneella tekemiä barbin neulemekkoja. Katson josko niitä olisi ylimääräisiä.. Kaipa samanlaisia voisi tehdä ihan käsinkin.
  -Henna-Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kotopuolessa vielä laatikollinen kaikkia vanhoja Barbien vaatteita, iso osa serkkuni tekemiä, melkoisen hienojakin juttuja, joihin mun taidot ei taida ihan heti riittää. Tai saattais riittää, jos kärsivällisyys riittäis. ;) Pitäydyn näissä simppeleissä jutuissa ainakin toistaiseksi, kun lapsillekin vielä kelpaavat. :D

   Poista
 2. Toisen simppeli on toiselle "langatsolmussa" osastoa. Hienoja nuo ovat, parempia kun valmiit. Hyvä että tytöille kelpaa. -HE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nämä syntyvät kyllä ihan alakoulun opeilla. Nimim. Ei ollu rättikässä koskaan mun suosikkiaineita... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)