Pienen tyttösen nimiäisiin tein tietenkin itse kakun. Haastetta lisäsi se, että yhdellä juhlavieraista on gluteeniton ruokavalio. Päätin tehdä saman tien koko kakun gluteenittomaksi, ettei tarvitsisi varata moniaita eri leivonnaisia. Vaikka tokihan pöydässä oli sen seitsemää sorttia tarjottavia.
Kokeilun ja pähkäilyn päätteeksi tein ratkaisun: valmistin kaksi neljän munan kääretorttupohjaa, jotka leikkasin puoliksi ja joista kasasin kakun.
4 munaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kakkupohjat valmistuivat nopeasti, koska 175-asteisessa uunissahan pellillistä ei tarvinnut pitää kuin 8 minuuttia.
Kostutin kakun vichyllä ja väliin tein Pätkis-moussen:
2 pss mini-Pätkiksiä (à 140 g)
250 g mascarpone-juustoa
2 prk = 5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
Kakun päällä on vaaleanpunainen sokerimassalevy ja pursotukset tein niin ikään Flora Vispillä, jota jämäköitin vaniljakreemijauheella. Valkeat koristeet ovat sokerimassaa, ruusu ja lehdet marsipaania.
Kakusta tuli mahtavan pehmeä ja kuohkea, ja kyllähän se makoisalta maistuikin. Saatanpa tehdä toistekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)