Ai että, tätä ihanuutta oli pakko kokeilla hetikohta kun sain käsiini Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjan. Kurkatkaapa jos vaikka kirjastosta löytyisi. Kirja oli tosin varsin edullinen paikallisessa Prismassakin.
Kakussa on Philadelphia-tuorejuustoa, maitorahkaa, valkosuklaata, sokeria, muutama kanamuna ja tietenkin mustikoita. Pohja on tehty Marie-kekseistä ja voista. Herkkua pitää paistaa melko pitkään ja hartaasti (175-asteessa 50 minuuttia, ja vielä 30-40 minuuttia jälkilämmöllä se jälkeen kun virrat on sammutettu), jäähdyttää ja antaa vielä muhia jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta on se sen arvoista!
Suosittelen kuitenkin varaamaan kakulle syöjiä useamman kuin kaksi tai sitten tekaisemaan puolikkaan satsin. On meinaan melkoisen tuhtia tavaraa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)