tiistai 8. helmikuuta 2011

Aikuisen naisen kakku

Viikonloppuna juhlittiin rakkaan ystävättäreni kolmekymppisiä, eikä synttäreitä ilman kakkua - tietenkään! Musta-hopeinen sokerimassatekemys ahmaisi sisäänsä kermalikööritäytteet lakkahilloineen. Nams ja slurps.

Täytteen ohjeen bongasin Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset. Tein tosin Bailey's-täytettä vain suunnilleen puolikkaan annoksen, mikä riittikin ihan hyvin kuuden munan kakkuun. Enempi olisi vain turhaan tursuillut, rakensin nimittäin kakun kokonaan juhlia edeltävänä iltana/yönä, eikä isompi täyte olisi luultavasti ehtinyt hyytyä riittävän napakaksi kuorruttamista varten. Ja sitten oltaisi taas oltu pulassa.

Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl kermalikööriä
2,5 dl vispikermaa
175 g mascarponejuustoa
0,25 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
400 g lakkahilloa

Helppo ja näppärä oli tuo ohje toteuttaa, ja kakun täyttäminen kävi ihan suitsait. Lakkahilloa meni ihan alkuperäisen ohjeen mukaan, samoin kermalikööriä johon liotetut liivatelehdet liuotettiin. Kostutukseen käytin kermalikööriä ja laktoositonta maitojuomaa (vaikka tuskinpa tuosta mitään iloa intolerantikoille enää oli, näet kermalikööri ja mascarpone ovat kuitenkin ihan ehtaa tavaraa), noin ½ dl + 2 dl. Kakun ja kuorrutteen välissä oli ihan peruskreemi margariinista ja tomusokerista.

Sen sijaan tuo kuorrute ei ollutkaan ihan niin läpihuutojuttu. Näin joskus Kinuskikissalla ihanan "koukerokakun" ja muistin sen. No mutta sehän oli tehty marsipaanista, eikä sokerimassa käyttäydykään ihan samalla tavalla. Lopputulos oli kuitenkin ihan siedettävä, jos ei tartuta tekijän neuroottisuuteen...

Valkoisesta massasta siis pyöriteltiin "pötköjä" (kiitokset Ellalle avusta!) jotka sitten kaulittiin kiinni mustaan massaan. Kun kuorrute oli kakun päällä, maalasin ne hopeisiksi tomuvärin ja veden avulla. Tämä kesti todistajien mukaan sellaiset puolitoista tuntia. Hups.

Enkä sitten malttanut olla tekemättä vielä valkoisesta massasta perhosia kakun päälle koristukseksi, kun minusta se jäi vähän orvon näköiseksi silloin yöllä. Tarkoitus oli, että perhosia olisi yksi joka vuosikymmenelle. Tietenkin yksi perhosista hajosi heti kuljetuksen aluksi. Toinen romahti vasta kakun päällä, vaikka yritin kyllä sitä elintarvikeliimalla ja lusikan tuella pelastaa...

Maku oli kuitenkin mainio, tätä täytettä tulen käyttämään toistekin aikuisten kakuissa. Ei kuulemma juhlien jälkeen kello 05.00:n aamupalalla jostain syystä oikein maistunut, mutta klo 13.00:n aamiaisella oli jo tehnyt hyvin kauppansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)