keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Puolukkamoussella täytetyt elukat



Täällä ollaan edelleen! Tekemykset sen enempää kuin niihin käytettävissä oleva aikakaan eivät varsinaisesti ole vähentyneet - syypää hiljaiseloon on uusi tietokone, jolta kesti tovi jos toinenkin yhteistyökykynsä löytämiseen. Ilmeisesti auringonpilkut ovat nyt siirtyneet oikeisiin asemiin tai sitten siippa on ystävällisesti rukannut joitain asetuksia, joka tapauksessa näyttäisi toimivan taas.
 
Tämä varmasti kaikille tuttu hahmo matkusti ilahduttamaan kummipoikaamme hänen syntymäpäiväjuhlissaan. Vihreän sokerimassan uumenissa on muistaakseni kuuden munan kaakaokakkupohja ja välissä valkosuklaarouhetta sekä puolukkamoussea. Kostutukseen sopii kivennäisvesi.
 
Puolukkamousse:
 
6 liivatetta
1 rasia vaniljatuorejuustoa
1 prk creme fraichea
1 prk Flora Vispiä
n. 1 dl puolukkasurvosta
sokeria maun mukaan
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa sekaan creme fraiche sekä tuorejuusto. Lisää puolukkasurvos ja mausta vaahto sokerilla. Liuota liivatteet kiehuvaan nestetilkkaseen (n. 3 rkl). Anna jäähtyä sen verran että sormella kärsii kokeilla. Kaada liivateneste ohuena nauhana vaahtoon, koko ajan reippaasti sekoittaen. Lapikoi täyte kakun väliin ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
 
Sitten vain kuorruttelemaan! Jollei possuksi niin ehkä suklaakermakakuksi? Tai miksikäs ei vaikka ketuksi?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)