tiistai 21. tammikuuta 2014

Päärynä-inkiväärikakku

Helpot kahvikakkureseptit ovat aina tervetulleita. Love food-sarjan kirjasta Mmmm... Leivonta löytyi tämä nopeahko päärynä-inkiväärikakku, joka onkin oikein mukavaa vaihtelua ainaisiin suklaaherkkuihin (jotka toki vievät lähes poikkeuksetta kielen mennessään, mutta joihin ainakin itse kaipaan silloin tällöin myös vaihtelua).
 
kahdeksalle-kymmenelle
200 g voita
2 dl hienoasokeria
3 dl vehnäjauhoja siivilöityinä
1 rkl inkiväärijauhetta
3 munaa kevyesti vatkattuina
450 g päärynöitä kuorittuina, kota poistettuna ja ohueksi viipaloituina
1 rkl vaaleanruskeaa sokeria
 
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.Voitele syvä pyöreä kakkuvuoka (20 cm).
 
2. Pane 175 g voista ja hienosokeri kulhoon. Siivilöi joukkooon jauhot ja inkiväärijauhe ja lisää munat. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
 
3. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Asettele päärynäviipaleet päälle. Ripottele pinnalle vaaleanruskea sokeri ja 2 ruokalusikallista voita.
 
4. Paista esilämmitetyssä uunissa 35-40 minuuttia, kunnes kakku on kullankeltainen ja tuntuu kosketettaessa kimmoisalta.
 
5. Jäähdytä kakkua hieman vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle. Anna jäähtyä täysin.
 
Kuorin kakkua varten kolme päärynää, jotka eivät olleet edes mitenkään valtavia. Punnitsinkin ne, ja aika lähelle 450 grammaa pääsin. Silti en saanut 20 cm:n kakun päälle ängettyä viimeistä, vaan kaksi riitti vallan mainiosti. On tietenkin mahdollista sekin, että tulkitsin vaakaa väärin...
 
Itse paistoin kakun pellillä reunavuoassa leivinpaperin päällä. Hiukan taikinaa pääsi valumaan reunan alta, muuten toimi hyvin. Kakkuni jäi mielestäni aika vaaleaksi ja epäilen syyn olleen sokerissa. Vaikka omani näyttää silmissäni vaaleanruskealta, liekö tuo kuitenkin liian vaaleaa. Kokeilisinkohan seuraavan kerran ruokosokerilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)