perjantai 16. joulukuuta 2011

Makeaakin makeampaa

Piparminttu-kolakarkit vievät paatuneimmankin sokerinarkkarin makeanhimon vähäksi aikaa! Nämähän ovat käytännössä ihan silkkaa sokeria - ja siirappia. Olen tehnyt karamelleja jo muutamana jouluntienoona itselle ja muillekin. Resepti on napattu Yhteishyvän Ruokalehdestä (12/2009).

3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl siirappia
1 rkl voita
3 rkl Marianne-rouhetta

Sokeri, kerma ja siirappi mitataan kattilaan ja seoksen annetaan kiehua kunnolla parikymmentä minuuttia. Siitä pitäisi tulla paksuhkoa kinuskimaista kastiketta. Kattila nostetaan syrjään ja seokseen lisätään voi. Ennen karkkirouheen lisäämistä seos saa jäähtyä 10 minuuttia. Sitten vain lusikoidaan makeisvuokiin ja annetaan karamellien jähmettyä kuivassa ja viileässä paikassa.

"Joulukaramellit" ovat meillä lasten suurta herkkua. Ei liene vaikeakaan arvoitus, miksi näin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)