sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Blogi pääsi lehteen!

Pitkästä aikaa tein kääretorttua, ja käärinkin sen kakkumaiseen ulkoasuun. Koska kakun paikkahan se nyt on jos mikä, kun blogi pääsee lehteen! Tämän päivän Aamulehdestä voi nimittäin lukea jutun omasta sekä kolmen muun leidin käsityöblogista. Nuo muut blogit ovat toinen toistaan ihanampia ompeluksia esittelevät Vinosaurus, Selia ja Äiti teki.

Vaikka ajatus oli esitellä keskeneräisiä töitä, päätin sittenkin viedä ihan valmiin kakun ja ottaa mukaani vastikään aloitetun tuubihuivin pätkän. Kääretorttukakkusen vein siis muassani haastatteluun Selian Riikan luo. Se on variaatio Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset-kirjan unelmatortun ohjeesta:

4 munaa
1,5 dl sokeria
vatkataan kovaksi vaahdoksi.

0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sekoitetaan hyvin keskenään ja siivilöidään vaahdon joukkoon. Torttupohja paistetaan pellillä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Täytteeksi levitin Lime Curd -tahnaa sekä appelsiinivaahdon:

2,5 dl Flora Vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
vaniljakreemijauhetta

Rullatun kääretortun päälle sekoitin kreemin margariinista (125 g) ja kaakaotomusokerista (4 dl) plus tilkkasesta vettä (1 rkl). Sitä tosin olisi riittänyt pienempikin satsi, mutta säilyyhän tuo rasiassa jääkaapissa muutaman päivän ja on hyvä tekosyy leipoa lisää herkkuja. Kreemin päälle höyläsin taloussuklaasta lastuja/muruja/hiluja. Väriläiskäksi löytyi kaapista vielä keltaisia sokerimassakukkia, joita oli taannoin jäänyt Barbapupulta yli.

Kyllähän se kaffen kanssa maistui, kun pahin haastattelujännitys oli selätetty.

3 kommenttia:

  1. Mua jännittää vieläkin, en oo juttua nähnyt :D Minttu totes tossa että munkin pitää alkaa leipomaan... Viimeeksi kun eivoin poltin muffinssien pohjat mustiksi :D

    VastaaPoista
  2. Hienoa, onnittelut lehteen pääsystä! Harmi kun en kyseistä lehteä pääse lukemaan, tai no kirjastossa ehkäpä...

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Miia! En ole itsekään nähnyt sitä vielä. Apua, apua! Oon kuullu vaan juttuja. :D Tänään kai se lehti päiväpostin mukana vois tulla meillekin.

    Tiia: Tota mäkin olen aina välillä harrastanu. Se käy itse asiassa aika helposti! :D Ja luulenpa, että eräs pikkuveljeni kaiffari muistelee vieläkin "lämmöllä" eräitä muffineja, joita koristelin aikoinaan tomusokerilla vähän vaaleammiksi... ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)