sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kortteja vauvoille

Männä viikolla urakoin oikein toden teolla vauvakortteja, kun tuntuu olevan tilausta vähän joka puolella! Kuvassa yllä ystäväperheen pojalle askarreltu kortti. Aika yksinkertainen, mutta papereilla saa näyttävyyttä ja kontrastiakin. Siinä on sekoitettu iloisesti Tildaa, vanhaa italiankielistä Tex Willeriä sekä muistaakseni Papermanian ruskea-sinistä paperia. Teksti on leimattu valkealle kartongille jonka reunoja tummensin vähän mustalla leimavärillä. Satiininauharusetti komistaa kokonaisuuden.

Ja samaa tyyliä tyttökortti. Keskimmäinen keltainen väri on samaa sävyä kuin muutamissa kukkapaperin kukissa. Siitä tulikin ihan näpsäkkä piristysraita, eikä tullut kortista liian lällyä kamaa. Teksti leimattu lilalle kartongille, jonka ylä- ja alareunoja vähän nyrhin saksilla rosoisemmiksi. Viimeistelin pitsinauhalla ja helmitarroilla. (Jotka muuten loppuvat kohta, ne ovat olleet näköjään aika suosittuja korteissani!)

Ja aika samaan sarjaan menee tämäkin nimiäiskortti, joka syntyi naapurin tilauksesta. Pojalle, kuten väreistä voinee päätellä. Tekstipaperi on vanhasta aikakauslehdestä leikattu ja revitty. Nimiäispäivä-teksti on leimattu (N-kirjain) ja kirjoitettu lahjapaperirullan hylsykartongin palaselle, joka puolestaan on liimattu järeämmälle kartongin palalle ja kiinnitetty teippityynypaloilla. Vai onko se tyynyteippi? Perhonen on kiiltokuva, jota vähän taivuttelin ja liimasin vain keskeltä kiinni. Ja kuinkas muutenkaan, sinisiä strassitarroja juhlistamassa ilmettä. Aika kiva, vaikka itse sanonkin!

Tein sitten vielä innostuttuani naapurille valinnanvaraa (kuvassa yllä). Toinen nimiäiskortti on enemmän unisex-mallia, kävisi mielestäni ihan hyvin tytöllekin. Kortti on pitkänmallinen, itse asiassa taitettu suoraan The Garden Party Stack-lehtiön arkista. Ja jälleen kerran lahjapaperirullan hylsyä, tällä kertaa hieman ruskeamman sävyistä. (Kyllä, niissäkin on eroja!) Nimiäispäiväteksti on kirjoitettu ruskealla kuitukärkikynällä valmiille pakettikortille, josta kylläkin leikkasin vähän korkeudesta pois. Perhonen on samasta kiiltokuva-arkista kuin ylempänä ollut sininen. Organzanauharusetti sulkee kaksiosaisen kortin.

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kortteja! Tykkään varsinkin tuosta ihan ensimmäisestä vauvakortista :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tykkään siitä itsekin! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kortteja =) Itsekin ihastuin tuohon ylimpään erityisesti, todella kaunis. =)

  Kiitos kommentistasi blogissani =)

  VastaaPoista
 4. Kivoja näpertelyjä olet jaksanut tehä(voi, mieki tein joskus vuosituhannen alussa, koskahan taas sais alettua). Kauniita ovat ;O)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiitos. :) Niin, se on se inspiraatio ja innostus vähän semmonen epeli että se tuloo ja mänöö miten milloinkin. Ja aloittaminen on usein vaikein vaihe koko prosessissa. Eiköhän se sinullekin vielä aika koita! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)