maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen suklaamunakakku

Vietimme pääsiäistä veljen perheen luona, eikä tälle yökyläretkelle tietenkään tyhjin käsin lähdetty. Pyöräytin viemisiksi Kodin Kuvalehden kalenterista bongatulla helpohkolla reseptillä suklaajuustokakun.

Pohja:
175 g Domino Minttu -keksejä murskattuna
50 g sulatettua voita

Täyte:
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
1 levy (200 g) taloussuklaata sulatettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Suklaasula sekoitettiin tuorejuuston kanssa, sokerit perään. Kiehuvaan kahvitilkkaan liuotettiin liotetut liivatelehdet ja ne sekoitettiin suklaamössöön. Vasta lopuksi lisättiin vaahdotettu kuohukerma. Koko vaahto tietenkin vuoan pohjalle painellun keksimurupohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään. Aika helppoa!

Seuraavana aamuna koristelin vielä kakun suklaamunan puolikkailla, taloussuklaarouheella jota vuolin levyn reunasta juustohöylällä sekä uunissa paahtamallani cashewpähkinärouheella. Kuljetin kakun parin tunnin automatkan vuoassaan ja kakkulaatikossa (kylmäkallen kera), mikä osoittautuikin hyväksi ideaksi: kakkunen oli tarjoiltaessa melko pehmeä ja löysähkö. Ehkä ensi kerralla yksi liivatelehti enemmän? Se pysyi kyllä ihan nätisti kasassa, mutta sen leikkaaminen olikin hiukka toinen juttu. Mutta maussa ei ollut valittamista, oli täyteläisen suklainen herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)