sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Keittiöremontti


Välillä nämä askarteluprojektit saavat ihan uusia mittasuhteita. Lomailemme paraikaa lapsuudenkodissani, ja saimme isäni kanssa idean sisustaa piha-aittaan tytöille leikkimökin. Isän omin käsin joskus 90-luvulla rakentamassa aitassa on nykyään vanha sohva ja sänky, eikä juuri käyttöä.

Sattuipa sopivasti, että olimme aiemmin säilyttäneet ison pahvilaatikon, jossa joskus toimitettiin joku nettikaupan tilaus (ei sentään askartelu- tai edes leivontatarvikkeita!). Ajatus oli kehitellä siitä tytöille jotakin, mutta nyt visiot alkoivat jyllätä oikein tosissaan. Leikkimökkiin tarvitaan ehdottomasti keittiö. Siis ainakin hella. Hellan jatkeeksi ehkä työtaso tai... tiskipöytä?

Ryhdyin tohinalla puuhaamaan lieden ja uunin kimpussa, kun isä saapui verstaastaan, josta takuulla löytyy kaikki mitä ikinä voi edes kuvitella tarvitsevansa pikkutyttöjen pahvikeittiön remonttiin. Luultavasti sieltä löytyisi tarvittavat välineet vähän isommankin keittiön remonttiin, tai ainakin tusinaan huonekaluja. No, tällä kertaa oli löytynyt muovinen, nelikulmainen, matalareunainen "allas", josta ensin hahmottelin mielessäni uunipeltiä, mutta josta myöhemmin tulikin upotettu tiskiallas.

Pahvilaatikkoaskartelijan luottotyökalut ovat ehdottomasti hyvä askartelu-/mattoveitsi, paksut huopakynät, ilmastointi- ja/tai pakkausteippi sekä yleisliima. Tällä kertaa kului erityisesti tuota ilmastointiteippiä, sillä pitäähän tiskipöydän toki olla tiskipöydän näköinenkin... Ja kuten asiaan kuuluu, tiskialtaan alla on tietenkin roskiskaappi.

Löysimme vielä sattumalta jostain vaatehuoneen perukoilta kasan omituisia muovivempaimia, jotka lopulta päättelimme jonkinlaisiksi kannakkeiksi. Yksi sellainen sopisi hanaksi, ja niinpä oli visioitava vielä taustalevy tiskipöytään. Haaranastoja piti varta vasten käydä metsästämässä paikallisista askarteluliikkeistä, jotta "hana" saatiin kiinnitettyä taustapahviin, joka siis oli alunperin tiskialtaan upotuksen tieltä leikattu pahvikappale. Noita nastoja metsästettäessä hankin myös mustaa kartonkia, jolla viimeistelin lieden - siis leikkasin siitä keittolevyt.

Nyt käy aitassa sutina, kun isompi neiti keittelee milloin kaffetta ja milloin soppaa, ja pienempi pyörii jaloissa parhaan taitonsa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)