maanantai 31. lokakuuta 2011

Vanhan ajan meininki

75 vuotta on jo varsin huomattava ikä. Siksipä merkkipäivän kunniaksi on syytä olla arvokas korttikin. Tällä kertaa yritin puhaltaa siihen oikein vanhan ajan merihenkeä.

Aloin rakentaa kokonaisuutta purjelaiva-aiheisen Artemion leimakuvan ympärille. Testailin erilaisia leimamusteita ja eri papereita, kunnes käsintehdylle paperille Distress Inkin ruskealla leimattu laiva voitti. Vaaleansinisellä värillä leimasin suoraan valkealle korttipohjalle tekstileimasimella kuvion samaan tapaan kuin kerran aiemmin 50-vuotiskortissa. Väri vain näkyy melko haaleana. Molempia värejä käytin kehystämään laivaa. Loppusilauksena lisäsin narurusetin.

Korttia availlessa näkyviin ilmestyy myös ikäluku. Leimasin ensin pohjaksi tuosta jo mainitsemastani tekstileimasimesta rajaamani postimerkkiaiheen vaaleansinisellä. Lehtiteksti on leikattu vanhasta aikakauslehdestä, siinä on aivan sattumanvaraista juttua.

Kun kortin avaa kokonaan, esiin putkahtaa myös hiukan hassutteleva paperiveneaiheinen Tildan paperi. Ajattelin, että sen verran voi sentään poikamaisuudella maustaa päälle seitsemänkymppisenkin korttia. Ruskea paperi on uusiokäyttöön otettua, jostain pakkauksesta säästettyä silkkipaperia - toiselta puolelta kiiltävä, toiselta matta. Muistaakseni tähän laitoin mattapuolen päälle.

Minulle tästä tulevat mieleen tarinat entisaikojen purjelaivoista, takilat, raa'at ja märssypurjeet, pergamenttille piirretyt merikartat... No niin, tunnustan lukeneeni jokin aika sitten John Boynen kirjan Kapina laivalla sekä Patrick O'Brienin Kuninkaan miehen. Sillä saattaa olla osuutta asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)