torstai 9. toukokuuta 2013

Suklaata, lakua ja sitruunaa - #%&?#!!

Niin ne vuodet vierii, huhheijaa, ei vain lasten vaan myös meidän aikuisten kohdalla. Vietinpä sitä syntymäpäivää siis taasen minäkin ja tänään - hitusen myöhässä - leipaisin itse itselleni pienen kakun.
 
Milla Paloniemen Kiroileva Siili on suuri suosikkini, joten kun näin Kakkukellarin Miian tekemän siili-kakun, olin ihan myyty. Pakkohan se oli itsellekin siili pyörähyttää. Siili on piirretty mustalla elintarviketussilla sokerimassalle.
 
Kakun pohjana on vanha kunnon suklaakakku kolmen munan versiona. Tosin laitoin tällä kertaa suklaan (100 g) taikinaan kokonaan sulatettuna. Paistoin kakkupohjan reunavuoassa, jonka puristin pienimpään mahdolliseen asentoon, halkaisijaltaan 18 senttiin.
 
Kakku on leikattu kolmeen osaan ja kostutettu maidolla, väleissä on pelkkää Lemon curdia. Kuorruttamisessa kokeilin Kinuskikissan toffeemassareseptiä, jonka bongasin Kakkumonsteri-blogista. Kakun päälle sipaisin ohuelti kermavaahtoa, jotta lakutoffeemassa tarttuu pintaan.
 
Ihan kelpo massa tuosta tosiaan syntyi; vähän tahmeampi se on käsitellä kuin minulle tutumpi sokerimassa, joten reunaa en saanut ihan niin siististi asettumaan kuin olisin toivonut. Tosin kasasin kakun suoraan Arabian Teema-lautaselle, jonka reunat myöskin haittasivat työskentelyä tuntuvasti. Seliseli.
 
Huomenna mussutetaan kaakkua.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)