maanantai 5. syyskuuta 2011

Lastenjuhlat aikuisille

Ehtivät nuo pyöreät vuodet toukokuussa yllättää niinkin salakavalasti, etten ehtinyt edes pippaloita pitää. Se asia tuli korjattua viime viikonloppuna. Teemana oli lastenjuhlat (aikuisille) - siis ilmapalloja, viirejä, serpentiiniä, pillejä, paperihattuja, ongintaa, Barbapapaa, Barbieta, Spidermania, Nalle Puhia, Hello Kittyä, merirosvoa, prinsessaa... Ja kakkukin sen mukaan.

Barbapupu on kasattu kahdesta neljän munan kakkupohjasta jotka paistoin pellillä. Toinen oli kaakaokakkupohja, toinen perinteinen sokerikakku (koska kaakao oli päässyt livahtamaan hiukka vähiin?!?). Niistä muotoilin kakkulaatikkooni sopivan Barbapupun, päällimmäinen kerros oli jonkin sortin "tilkkutäkki".

Nämä lastenjuhlat olivat kuitenkin K-18, joten boolia tarjoiltiin ja kakkukin oli enemmän aikuiseen makuun. Kostutin kakun Bailey's-maidolla, noin puoli desiä likööriä ja puolitoista desiä maitoa. Väliin laitoin lakkahilloa (400 g) ja Bailey's-täytteen, jota olen ennenkin käyttänyt kolmikymppiskakussa.

6 liivatelehteä
2 rkl kermalikööriä (joka kuumennetaan ja johon liivatteet sulatetaan)
5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus on vaniljanmakuista sokerimassaa, jonka värjäsin violetilla ja ripauksella punaista pastaväriä. Myös koristeet ovat sokerimassaa. Tämä Ullan Unelmasta hankkimani Fun Cakesin massa on vähän joustavampaa kuin aiemmin käyttämäni massa.

Ullalta hankin myös setin omenankukkamuotteja, joista pienimmällä tein keltaiset kukat Barbapupulle. Kukkien keskustat maalasin oranssilla pastavärillä. Valkoiset helmet sudin valkoisella kristallipulverilla kimaltaviksi. Silmät tein kaulimalla valkoisen massan päälle vähän vaaleanpunaista, mustat osat on piirretty elintarviketussilla.

Tein kakun perjantai-iltana kotona ja lauantaina se kuljetettiin juhlapaikalle lapsuudenkotiini parinsadan kilometrin päähän. Vähän jännitin, muuttaako Barbapupu matkalla muotoaan! Mutta niin se vain reissusta selvisi, kylmäkallellisen kakkulaatikon ansiosta.

1 kommentti:

  1. Moi! Haluaisin haastella sinua Aamulehden Ihmiset-liitteeseen! Ota yhteyttä: annina.huhtala@aamulehti.fi, niin kerron lisää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)