maanantai 19. syyskuuta 2011

Rakettikakku Tintin tyyliin

Kolmevuotias veljenpoikani on innostunut avaruusjutuista ja raketeista. Siispä synttäreille viemisiksi kyhäsin kuuraketin - kakun muodossa. Jotenkin aivoni ajattelivat heti Tintti-sarjakuvista tuttua rakettia, luultavasti siksi että katselen kyseistä rakettia päivittäin julisteessa olohuoneemme seinällä. Kakkuna Tintinkin raketti on vähän pulleampi kuin piirroksena...

Tein kaksi neljän munan kakkupohjaa: toisen paistoin pellillä, toisen nelikulmaisessa kakkuvuoassa. Pellillä paistetun pohjan leikkasin ensin kahtia, minkä jälkeen muotoilin osista raketin malliset. Tai oikeastaan ensin vähän munan muotoiset.

Raketin "jalat" muotoilin vielä ylijääneistä paloista. Päällimmäisen kerroksen muotoilin toisesta kakkupohjasta ja siinä sitä muotoiltavaa olikin hiukan enemmän: sitä piti nimittäin pyöristää pulleaan muotoon. Se vaihe menetteli, mutta kreemin levittäminen oli jokseenkin haastellista muruisen kaakun päälle, eivätkä irtonaiset jalat asiaa juurikaan auttaneet. Omasta puolestani kreemivaihe on muutenkin rasittavin osuus koko kakun teossa...

Ennen kreemiä piti kuitenkin kostuttaa kakkupohjat, sen tein Spritella. Täytteeksi tein vadelmamoussen, jota on esiintynyt eri muodoissa eri blogeissa. Päädyin tällä kertaa kokeilemaan Hellapoliisin reseptiä, koska se näytti sopivan erilaiselta aiemmin kokeilemiini täytteisiin verrattuna. Ja hyvää tämä olikin! Muuten tein kaiken ohjeen mukaan, ainoastaan vadelmat keitin koska ne olivat ulkomaalaisia.

Alkuun täyte tuntui kyllä kovin löysältä kakun päälle levitettäväksi, joten laitoin sen hetkeksi jääkaappiin hyytymään. No, se hetki hiukan venähti ja täyte oli aika hyvinkin hyytynyt, kun muistin sen taas. Mutta eipä se onneksi haitannutkaan. Parempi niin päin.

Täytyy tunnustaa, että raketin "jalkovälin" kanssa kaikki ei mennyt ihan hallitusti. Olisi siis pitänyt asetella massa ensin sinne puolella ja vasta lopuksi ulkopuolelle. Massa repeili - tietenkin - koloihin asetellessa ja sitä piti vähän paikkailla. Vaan aina ei tajua kaikkea ajatella ennakkoon.

Kynttilät sytytettiin tietenkin raketin perään, ja sitten: Päämääränä kuu!

3 kommenttia:

  1. Hei tää on makee! mulla levähti ainaki suu auki :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Oli se kirjaimellisestikin kyllä aika makee. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)