lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kevätvilliintyminen

Hankinpa tässä männä viikolla itselleni uuden kivan lelun. Nimittäin nuuttausalustan. Siis asiaan vihkiytymättömille tiedoksi: sellaisen kivan levyn, joka on täynnänsä uria, joita apuna käyttäen voi - no niin, nuutata paperia ja kartonkia.

Oikeastaan minä ostin Papercraft inspiratios -nimisen brittiläisen askartelulehden, jonka kylkiäisinä tuo hauska lelu tuli. Aika paljon ihania ideoita muuten siinä lehdessä... Lehti ja uudet hankinnat yhdistettynä kevääseen = totaalinen korttivilliintyminen!

Sitten joku mainosti Facebookissa 3-fold-cardia, josta en ollut ennen kuullutkaan. Kuvassa oli mahtavan näköinen korttihärpäke, joka tuntui ulottuvan kerrassaan joka suuntaan. Ja sitten vielä kehtasivat mainostaa, että semmoinen on helppo tehdä! Pakkohan sitä oli kokeilla, kun sattui siinä uudessa lelussakin jonkun uran kohdalla lukemaan taikasana: "3-fold-card".

Vilkaisin jonkun video-ohjeen netissä ja pääpiirteissäänhän tuo ON helppo tehdä. Neljä nuuttausta pystyyn ja kaksi viiltoa keskelle vaakaan. Jossain ohjeessa oli mittojakin mainittu. Tuumina. Jepjep. Minä kun olen niin hurjan ahkera kääntämään noita mittoja ymmärrettäviin mittayksiköihin... (Taidan laittaa hankintalistalle tuumaviivottimen.)

Oman harkinnan perusteella valikoin mitoiksi A4:n pituus ja A6:n korkeus. Mitään senttimetrejä tässä tarvita...

Tein koenuuttauksen suttupaperille ja sain kuin sainkin aikaan jonkinmoisen virityksen. Sitten vain kartonkia peliin. Taitteet menivät vähän sikinsokin, ja meinasin olla välillä hiukan solmussakin tämän härpäkkeen kanssa. Mutta joka tapauksessa kortti toimii suunnilleen niin kuin pitääkin. Ensi yrityksellä skarppaan vähän taitosten suhteen.

Eihän tuo kortti tosiaan mitään ydinfysiikkaa ole. Aikaa sen tekeminen vei, koska onhan se aikamoinen tilkkutäkki. Toisaalta kehystin jokaisen palasen erikseen, leikin lisää nuuttausalustalla ja tein reunoihin kohokuviointeja... Niin, vähemmällä kikkailullakin varmasti saa näyttävää jälkeä.

Tältä kortti näyttää niputettuna.
Koko on suunnilleen A6.

4 kommenttia:

 1. No jopas, katselin kuvia moneen kertaan, että miten on mahdollista tuollainen taitella. On tosi hieno kortti!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Voin vakuuttaa että tuijotin minäkin pitkään ja hartaasti kun ensimmäisen kuvan vastaavasta kortista näin. :D Video-ohje selkiytti ajatuksia - ainakin jonkin verran. ;)

  VastaaPoista
 3. Wau! Tosi upea kortti! Tai oikeastaan taideteos :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Joudun ehkä tekemään näitä (paljon) lisää kannustavien kommenttien yllyttämänä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)