maanantai 1. elokuuta 2011

Kerroksia kakkuun

Tytöillä oli viikonloppuna ne viralliset synttärijuhlat 2+4. Teemaa esikoinen pohti pitkään ja hartaasti, ja se ehti tietysti vaihtuakin pariin kertaan. Prinsessajuhla vei lopulta voiton, ja sain kaupiteltua kimppaan ritarit jotta poikavieraatkin voivat rohkein mielin tulla juhliin.

Kakku on koottu neljän ja kahden munan sokerikakkupohjista. Täytteenä on raparperihilloa ja mansikoita sekä diplomaattikreemi, johon löysin hyvän ohjeen Ahonlaita-blogista. Kostutuin kakun sitruunamehuvissyllä.

Kuorrute on sokerimassaa, tosin valkoinen oli tällä kertaa jotain uutta vaniljanmakuista, jota paikallisen Ullan Unelman myyjä kehui joustavammaksi kuin perinteistä sokerimassaa. Ja oikeassahan hän oli. Liikkeestä ostin samalla reissulla myös kruunun mallisen pienen piparkakkumuotin, jolla tein reunan koristeet sekä pinkkiä, ihanasti kiiltävää sokeriraetta. Raetta ripottelin sitten kakun saumakohtaan sivelemääni elintarvikeliimaan ikään kuin jalokiviksi. Sokerimassaruusun olin tehnyt jo aiemmin valmiiksi varastoon.

En ehkä olisi edes rohjennut kerroskakkuprojektiin ryhtyä, ellen olisi törmännyt käytännönläheiseen ja ihan mainioon ohjeeseen Rouva V:n kakkublogissa. Tämän ohjeen avulla kakkua oli suorastaan ilo kasata, eikä ylimääräisiä kommelluksiakaan tarvinnut pelätä. Päällimmäistä kakkua oli myös helppo leikata tukisysteemien ansiosta.

Kultaiset kakkukynttilät (Tiimarista) kruunaavat vaaleanpunaisen prinsessaunelman. Vaikka puhaltamiseen tarvittiinkin vielä vähän ylimääräistä apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)