lauantai 13. elokuuta 2011

Muuten vaan kakkua

Tänään meille tuli vieraita, ja yleensä vieraille on tapana jotain tarjota. Ajattelin siis, että se on oikein sopiva tekosyy leipoa kakku ja vähän harjoitella pursottelujuttuja. Ja harjoitusta se tosiaan kaipaa, kaikin puolin...

Ensinnäkin suklaakerma (jonka ohjeen löysin Kinuskikissan aarteista, täältä) jäi minulta vähän turhan löysäksi. Toisekseen pitäisi ehkä hankkia oikein oikein oikein kunnolliset pursotusvälineet. Noilla halpiksilla tuppaa saamaan aina vähän sinnepäin. Vaikka niilläkin saisi aikaan parempaa jälkeä, jos kohta yksi olisi kunnossa.

Tarkoitus oli saada aikaan tietenkin yhtä ihana reuna kuin KakkuKatrin ihQussa Eiffel-kakussa! No, ei ihan menny niinku Strömsössä... Aion joka tapauksessa sitkeästi harjoitella tätä, koska tämä oli virkistävän erilainen ja tosi kaunis pursotus. Onnistuessaan, siis.

Muuten kakku oli kyllä hyvää, ja saikin kehuja. Mutta eihän se muuta voi ollakaan, kaakku kun oli suklaata pullollansa. Neljän munan sokerikakkutaikinaan lisäsin sulatettua 70 % tummaa suklaata vajaat 100 grammaa. Välissä on valkosuklaa- ja maitosuklaatäytteet, jälkimmäinen vielä Marianne-rouheella maustettu. Plus suklaakerma Flora Vispistä ja Brunbergin tummasta suklaasta. Kostutin kakun vaniljamaidolla.

Valkoinen päällinen on vaniljanmakuista sokerimassaa, koukerot maitosuklaata. Kukat, lehdet ja perhonen ovat kaikki sokerimassaa, jota värjäsin pastaväreillä. Kukkien keskustan "piirsin" elintarviketussilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)