maanantai 20. huhtikuuta 2015

Suussa sulavaa

Pyöräytin viikonloppuna pellillisen melkoisen maistuvia mustikkamuffineja. Eri ohjeita sopivasti sekoittamalla syntyi lähestulkoon täydellisen pehmeä ja mehukas koostumus, ja mellyttäähän tuo makunystyröitäkin.

Olimme kutsuneet brunssivieraita sunnuntaiksi, mutta aamulla huomasimme esikoiselle nousseen kuumeen. Vaan ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin: nythän kaikki herkut jäivät meille...
Tässä resepti teillekin.

Mustikkamuffinit:

3 munaa
1,5 dl sokeria

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 1,5 dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja kaada muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen voin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat. Itse tykkään lisätä pakastemarjat (erityisesti mustikat) taikinaan jäisinä, siten ne eivät värjää koko taikinaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-20 minuuttia. Minulla oli tällä kertaa vähän isomman kokoluokan muffinivuoat pelissä, joten tuo 20 minuuttia oli lähempänä totuutta. Pienemmät muffinit kypsyvät tietysti nopeammin. Paistumista kannattaa siis seurailla ja kypsyyttä kokeilla vaikka cocktailtikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)