keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Suolapalaa

Herkullisen tomaatti-mozzarellapiirakan ohje on peräisin jostain vanhasta Yhteishyvän Ruokalehdestä. Tosi hyvä kesäherkku, vaikka brunssille tai iltapalaksi!
 
Pohja

2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunasosejauhetta
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
75 g margariinia (tai voita)
0,5 dl kylmää vettä

Täyte

3-4 tomaattia
200 g mozzarellaa (125 grammaakin riittää ihan normaalinkokoiseen piirakkaan!)
2-4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka JÄÄKAAPPIIN AINAKIN TUNNIKSI. Pistele pohjaa sieltä täältä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella, ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Asettele piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja pippuria, valuta päälle varovasti oliiviöljyä ja asettele pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)