Meillä kävi tänään vieraita, joille toki kahvipöytään tarjoiltiin kakku. Tämä kieltämättä herkullinen mokka-suklaajuustokakku syntyi omalla reseptillä.
Pohja:
175 g Domino-keksejä
n. 50 g margariinia
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
250 g mascarponejuustoa
1,5 tl vaniljasokeria
200 g taloussuklaata sulatettuna
3 liivatelehteä
4 rkl espressoa
1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele reuna ohuelti ruokaöljyllä.
2. Murenna Dominot melko hienoksi rouheeksi, pehmitä rasva vaikkapa mikrossa. Sekoita rasva keksimurun joukkoon. Minulla oli sekoitusapurina tällä kertaa kolmevuotias pikkuneitimme.
3. Painele massa tasaisesti vuoan pohjalle.
4. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
5. Vatkaa Flora Vispi napakaksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
6. Sulata suklaa vesihauteessa tai vähän kerrallaan mikrossa. Itse käytän mikroa, kun sulatan suklaan täytettä varten.
7. Pehmitä mascarponejuustoa sekoittamalla sitä kulhossa ja lisää se vaahtoon. Lisää myös suklaasula.
8. Keitä espresso (myös joku muu vahva kahvi toiminee) ja kaada se pieneen kulhoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne yksitellen kuumaan kahviin. Kaada neste täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Täytteeseen ei tarvita enempää kuin kolme liivatetta, koska levyllinen suklaata hoitaa osan kakun hyydyttämisestä.
9. Laita kakku jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli.
10. Irrota kakku vuoasta, koristele ja tarjoile. Meiltä löytyi tällä kertaa kaapista tryffeleitä kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)