torstai 24. marraskuuta 2011

Syksyn saalista lautasella

Meinasin joskus myydä piirakkavuokani kirpparilla tarpeettomana kapistuksena. Vaan kuinkas sitten kävikään. Huomasin, että piirakoitahan voi tehdä erilaisia: suolaisia, makeita, kahvipöytään, iltapalaksi... Tässä aamukahvin kaverina suppilovahveropiirakka, jollaista varmasti tulemme talven mittaan maistelemaan kerran jos toisenkin, sillä syksyn saalis oli sanalla sanoen loistava.

Piirakkapohja:

100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
0,5 dl vettä

Pohjaa esipaistetaan 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täytteen teen yleensä melko sattumanvaraisesti. Tähän piirakkaan kuullotin sipulia voissa, lisäsin hieman jäisenä pilkotut suppilovahverot. Nämä kippasin sitten esipaistetun pohjan päälle. Lisäksi emmental-juustoraastetta ja munamaito - niin, tai oikeastaan -kerma:

2 munaa
2 dl kuohukermaa
suolaa
(valko)pippuria
rakuunaa

Piirakka paistuu valmiiksi 20 minuutissa, edelleen 225-asteisessa uunissa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)