Meinasin joskus myydä piirakkavuokani kirpparilla tarpeettomana kapistuksena. Vaan kuinkas sitten kävikään. Huomasin, että piirakoitahan voi tehdä erilaisia: suolaisia, makeita, kahvipöytään, iltapalaksi... Tässä aamukahvin kaverina suppilovahveropiirakka, jollaista varmasti tulemme talven mittaan maistelemaan kerran jos toisenkin, sillä syksyn saalis oli sanalla sanoen loistava.
Piirakkapohja:
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
0,5 dl vettä
Pohjaa esipaistetaan 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täytteen teen yleensä melko sattumanvaraisesti. Tähän piirakkaan kuullotin sipulia voissa, lisäsin hieman jäisenä pilkotut suppilovahverot. Nämä kippasin sitten esipaistetun pohjan päälle. Lisäksi emmental-juustoraastetta ja munamaito - niin, tai oikeastaan -kerma:
2 munaa
2 dl kuohukermaa
suolaa
(valko)pippuria
rakuunaa
Piirakka paistuu valmiiksi 20 minuutissa, edelleen 225-asteisessa uunissa.
Nam, kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos Erja. :)
VastaaPoista