lauantai 10. joulukuuta 2011

Talvinen suklaakakku

Mmm, suklaata vaihteeksi. Teen näköjään nyt suklaakakut säännönmukaisesti tällä suklaalevyn sisältävällä ohjeella. Tässä talvisemmassa versiossa tosin on kuuden munan kakkupohja, eli 1,5-kertainen ohje, lukuunottamatta leivinjauheen määrää joka on sama 1 tl sekä suklaan määrää joka on se yksi levy (200 g). Kostutin kakun appelsiinituoremehulla ja kasasin sen kakkurenkaaseen.

Välissä on appelsiini-valkosuklaatäyte:
400 g appelsiinituorejuustoa
2 dl maustamatonta jugurttia
150 g valkosuklaata sulatettuna

Suklaakuorrute:
1 dl kuohukermaa
150 g taloussuklaata

Suklaa paloitellaan kerman joukkoon ja kuumennetaan varoen, niin että suklaa sulaa hiljalleen. En ole kovin tarkasti temperoinut suklaata, mutta pari viime kertaa olen onnistunut ilmeisesti vähentämään lämpöä sopivasti, sillä kuorrute on jäänyt kiiltäväksi. Tuurilla! Välillä on ihan kiva jättää reuna sen kummemmin koristelematta, suklaavalumat koristavat kakkua omalla tavallaan.

Lumihiutalekoristeet ovat sokerimassaa, tein ne painelemalla massaa silikonimuottiin. Yhteen (kuvassa taimmaiseen) jätin tarkoituksella "reunan". Olen käyttänyt muottia joskus aiemmin valumuottina valkosuklaan kanssa, toimii se niinkin mutta silloin täytyy aina odotella yhden koristeen jähmettymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)