sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Oikeaa lunta odotellessa

Kun ei sitä lunta meinaa tänne Tampereelle sataa sit niin millään, niin nyt on ainakin muutama lumihiutale meillä sisällä talven ja joulun tunnelmaa tuomassa.

Olen jo pitkään hautonut mielessäni visiota tästä lumihiutalekoristeesta. Löysin nimittäin äitini jäämistöstä viisi kappaletta näitä pieniä pitsiliinoja, hänen itse tekemiään. Oikein sieviä, mutta enhän minä osaa pitsiliinoja joka kukkapöydälle ripotella, mutta luopuakaan en niistä tunnearvon vuoksi raaskinut.

Lopulta sain tietooni pätevän ohjeen liinojen "tärkkäämiseksi". Nämä on kovetettu yleisliiman (esim. Erikeeper) ja veden seoksella. Suhteet ovat ihan omia arvioitani, en ryhtynyt niitä kovin tarkkaan mittailemaan. Tuoreimmassa Suuressa Käsityölehdessä (11-12/2011) oli muistaakseni ohje 1 osa liimaa, 5 osaa vettä, mutta oma seokseni taisi olla jonkin verran ytympää.

Levitin liinat piirtoheitinkalvoille kuivumaan ja ne kuivuivat hyvin suunnilleen vuorokaudessa. Ne irtosivat kalvosta ihan hyvin, kun varovasti nyhti. Ripustusnauhoiksi löysin kapeita satiininauhoja, joita olen leikannut ostopaidoista talteen. Tiedättehän niitä nauhoja, joilla ne vähän avarammat paidat ja mekot saadaan pysymään henkareissa paremmin ja jotka aina tunkevat kaula-aukosta ulos käytön aikana. No nyt ne on taas kerran valjastettu hyötykäyttöön.

Siinä ne olohuoneen korkeimman ikkunan ääressä roikkuvat ja pyörivät hiljaa omia aikojaan. Ja saavat roikkuakin koko talven.

3 kommenttia:

 1. Onpas kauniit! Jospa nämä houkuttelisivat sitä oikeaakin lunta luokseen.

  VastaaPoista
 2. Täällä pohjosempana näkyi jo "tuollaisia", tosin vain jättimäisiä räntähiutaleita jotka jo katosivat. Tekemistäsi on iloa vielä kauan, ihania!

  VastaaPoista
 3. Erja: Kiitos! Taisivatpa tehdä tehtävänsä, vaikka se eilisiltainen olikin aika räntäistä... Mutta niin vain pakasti ja aamulla oli rippeet vielä maassa, vaikka iltasella uumoilin niiden sulavan heti pois! :D

  TURKOOSI: Kiitos, ja varmasti tuo talvi vielä teillekin päin löytää, ennemmin tai myöhemmin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)