keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Piparkakkutalo

Joka jouluiseksi perinteeksi muodostunut piparkakkutalo sai tänä vuonna aika perinteisen muodon. Joskus on tehty linnaa, muumitaloa, ja eräänä jouluna talon piirustukset tehtiin Auto-CADilla. Insinöörisperhe, nääs. Tällä kertaa talo jäi vaimon - siis minun - harteille, joten villeimmät visiot jäivät syntymättä.

Naisen kädenjälki siellä tietenkin näkyy, kun on verhot ikkunoissa (karkkiremmiä pätkittynä). Isäntä oli sentään sen verran viisas, että hankki "jouluverhot" eli punaista remmiä. Perinteisten karkkien lisäksi käytin kakunkoristeina tunnettuja sokerihelmiä, hopeakuulia ja sydämiä sekä ensimmäistä kertaa ikinä vihreää glitterhilettä ja punaista kimallegeeliä, molemmat Wiltonin.

Katolla valuva lumi on pikeeriä, jonka tein Kinuskikissan ohjeella. Ikkunoiden alareunojen sekä savupiipun kuorrutukset sen sijaan ovat kaupan tuubista. Pihalle pudonnut tontun lakki on sokerimassaa (koko tonttua ei syntynyt, kun puhti loppui ikään kuin kesken...). Pikku yllärinä talon sisälläkin on kuusi.
Ja hei, jonkinsortin historiaakin tuli tehtyä: emäntä sen enempää kuin isäntäkään ei onnistunut polttamaan sormiaan sulatetussa sokerissa taloa pystytettäessä!

1 kommentti:

  1. Ihana talo! Tuo pikeeri katolla on ihan mahtavaa. Täytynee tätä joskus kokeilla. Meillä tänä vuonna äiti meni sieltä mistä aita on matalin eli Annas merkkinen valmis "talopaketti", joka kasaan ja karssut päälle.
    -Henna-Elina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)