sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Loppiaiskekkereihin

Näitä lasintunnistimia olin aikeissa ehdottaa jo uudeksi vuodeksi, mutta joulun jälkeen koko meidän perheeseen iski räkäköhätauti oikein isolla kädellä ja koko väliviikko meni makoillessa, niistäessä ja yskiessä. Mutta ehdotanpa nyt sitten niille, joilla näköpiirissä siintelee loppiaisen hippaloita.

Tein nämä naisten pikkujouluihin. Valmiit kultaiset puukuviot ostin kädentaitomessuilta Sinelliltä, ohut kuparinvärinen rautalanka on muistaakseni Tiimari-kamaa, samoin mustat puuhelmet.

Kirjaimet - jokaiselle vieraalle oman nimen alkukirjaimen - leimasin mustalla leimavärillä. Kannattaa antaa kuivumiselle aikaa! Jos vieraiden joukossa on samannimisiä tai samalla kirjaimella alkavia nimiä, erottaa voi vaikkapa eriväristen helmien avulla. Itse ratkaisin tämän laittamalla toiselle S-kirjaimelle yhden, toiselle kaksi helmeä.

Rautalangan pujottelu syntyi kokeilemalla ja kieputtelemalla. Ensin pujotin langanpätkän sydämen valmiista reiästä ja kieputin kiinni niin, että yläpäähän jäi pieni lenkki. Lenkkiä litistämällä pujotin helmen. Lasin jalkaan kiinnitettävän renkulan kieputtelin kolmesta rautalangan pätkästä. Toiseen päähän taitoin lenkin, josta toisen pään saa ujutettua niin että rengas sulkeutuu. Viimeistely oli lähinnä rautalanganpäiden piilottelua ja likistelyä pinseteillä.

Jokainen vieras sai juhlien päätteeksi oman sydämen mukaansa. Kuvassa siis omani, sekä yhden viime hetkellä perumaan joutuneen vieraan kappaleet. Hänkin sai lopulta omansa joulupaketin "pakettikorttina".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)