torstai 12. elokuuta 2010

"Kun olen lomalla ja kalastelen vaan..."

...ei synny mitään valmistakaan. Otsikko on muuten lainaus Tove Janssonin Kuka lohduttaisi Nyytiä? -sadusta. Hieno tarina.

Loman alussa oli pienoinen piikki askartelutekemyksissä, mutta nyt ei ole viikkokausiin syntynyt mitään valmista. Kaikenlaista reissua ja lomatekemistä on riittänyt riesaksi asti (enkä edes ole kalastanut, paitsi marketin kalatiskillä). Ei vaan, hauskaa on ollut!

Itse asiassa meillä on kuin onkin isännän kanssa yhteinen kaapin tuunausprojekti meneillään, saatiin nimittäin appivanhemmilta tuollainen vanha keittiökaappi. Ylhäällä ja alhaalla on siis ovet, lisäksi on kaksi laatikkoa. Väliin jää matalahko työtaso.Projekti on toistaiseksi ollut lähinnä isännän heiniä. Vanhan maalin poisto, nääs. Päällimmäisen, valkoisen maalin alta paljastui erikoinen turkoosi väri, sen alta luultavasti petsi. Yläkaapin sisältö on jotain myrkynvihreää... Eikä taida kellään olla aavistustakaan mitä sen alta vielä paljastuukaan.Melekosen aikaa vievää puuhaahan tuo on, etten sanoisi. Kuumailmapuhaltimen kanssa kun rapsuttelee, se se on ollut näillä helteillä hilpeätä hommaa. Mikäs sitä on ollut sivusta katsellessa. Isäntä-parka sen sijaan oikoo sormi- ja kyynärniveliään urakan päätteeksi.Vielä on vähän maalinpoistoa tiedossa, sitten hiominen (ei varmaan mikään piece-of-cake sekään, pelkään...) ja minä pääsen vihdoin maalaushommiin! Jaa, pitäisi kai ihan ensin päättää minkä väriseksi tuo laitetaan. Luultavasti pääväriksi tulee valkoinen ja lisäksi joku pirtsakka väri korostamaan joitain kohtia... Vetimiäkin pitää tutkailla, ainakin noihin yläkaappeihin. Siinä sitä on pähkäiltävää. Seuraamme projektia sen edetessä!

P.S. Voitin muuten jotain askartelujuttuja Sinellin Facebook-arpajaisissa! Enpä ole aikoihin mistään mitään voittanutkaan... En malta odottaa, että pääsen asiaa tarkemmin tutkailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)