sunnuntai 22. elokuuta 2010

Äijämäiset onnittelut

Tämä jos mikä on äijää! Tex Willer. Sattumalta löysin kirpparilta italiankielisen Texin, ja kuinka ollakaan, visiot viuhuivat päähän saman tien. Mikä lie keräilyharvinaisuus olisi tuokin lehdykkä ollut, mutta nyt se on joka tapauksessa uhrattu ylevämpiin tarkoituksiin.

Kokoa on kortilla suunnilleen A5, eli pykälän verran "normipostikorttia" isompi onnittelu tämän saajalle lähtee. Kuka sitten lieneekään. Korttipohjana on lahjapaperirullien ruskeaa tukipahvia, samaa tavaraa, jota olen käyttänyt myös muun muassa kirjekuoressa. Texistä nappasin pari sivua, jotka sellaisenaan liimasin kaksiosaisen kortin molemmille ulkosivuille. Näin tuosta melko ohuesta pahvista tuli ihan jämäkkä korttipohja. Teemakin jatkuu kortin takana, sisäsivut on varattu onnittelutekstille.

Punaruutuinen kangas löytyi tietenkin varastoista, muistin sen heti Texin käsiini saatuani. Niin länkkäriä, niin länkkäriä! Onnea-tekstin tekstasin jollekin jämäpaperille kalligrafiatussilla, ja samaisen tussin avulla tein lappuseen vähän "mustesotkua". Sitten ruttasin lappusen tarkkaan ja harkitusti. Lassoa sovittelin aika pitkään ja lopulta sen lenkkiin valikoitui sopiva yksityiskohta sarjakuvasta. Napit keksin lisätä kokonaisuuteen vasta ihan viime metreillä, kun tuntui että joku juju tästä vielä puuttuu. Pohjattomista (?) varastoistani löytyi tietysti juurikin sopivan värisiä ja sävyisiä pikkunappeja, kuin suoraan Texin paidankauluksesta ratkenneita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)