torstai 12. huhtikuuta 2012

Pinkkiä päähän ja kevääseen

Neitoset saivat uutukaiset kevätpiposet päähänsä. Malli on ehkäpä helpoin ikinä: tämä on siis se pipo, jota ainakin joka toinen teinipoikakin jossain muotivillityksessä taannoin itselleen värkkäsi. Toisin sanoen tätä varten ei tarvitse osata virkata kuin ketju- ja kiinteitä silmukoita.

Kukkia varten piti minunkin kaivaa esiin kästyöasioiden luottokirjani Iloa tekstiilityöhön 3-6, joka siis on muinainen ala-asteen rättikässän kirja. Siellä on niin mukavasti väännetty rautalangasta nämä ohjeet, että tumpelompikin tajuaa. Moni käsityöprojekti nimittäin kaatuu jo alkuunsa vain siksi etten ymmärrä ohjeista tuon taivaallista... Joka tapauksessa, kukkaa varten piti opetella tekemään vähän pylväitä ja puolipylväitäkin, mutta tehtävä suoritettu!

Lanka on Novitan Katri-akryylilankaa, jota olin ihan vain herkullisten värien takia joskus kaapaissut pari kerää tarjouslaarista mukaani. Mukavan paksua lankaa, joten kuutosen virkkuukoukulla pipot valmistuivat suitsait. Tai olisivat valmistuneet ellen olisi joutunut purkamaan kumpaakin pariin otteeseen, jotta sain niistä sopivankokoiset. Siitä huolimatta pienempi pipo syntyi alusta loppuun (kukkia lukuunottamatta) automatkalla välillä Kouvola-Tampere.

Tytöt tykkäävät pipoistaan - luultavasti ennen kaikkea siksi että ne ovat pinkit, ehkä vähän myös siksi etteivät ne kutita - vaikka isäntä kehtasikin väittää niitä ääneen mummopipoiksi. Ilmeisesti kukkaosio häiritsi hänen silmäänsä. Esikoinen puolusti rakasta pipoaan varsin pontevasti: "Tämä EI ole mikään mummopipo!" ja korosti näkökantaansa vielä nostamalla kädet topakasti lanteilleen sekä kurtistamalla kulmiaan.

2 kommenttia:

  1. Tosi söpöt pipot! Meidänkin tyttö olis varmaan ihan intona noin pinkistä piposta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toi pinkki on jostain syystä noiden tyttölasten mieleen... Mikähän siinäkin on? Vaikka ei ite mitenkään tarjoilisi sitä, vaan pikemminkin pyrkisi välttämään, se tulee silti. "Oi, miten ihana pinkki!" Meillä nuorempi sitten tunnistikin ensimmäisenä väreistä pinkin... :D No joo, mutta mä olen nyt ihastunut tohon pinkki-vihreä-yhdistelmään. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)