keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Miehekästä

Ostin vihdoin ja viimein jo pitkään haaveilemani paperileikkurin, ja uuden "lelun" kunniaksi syntyi heti - melko helposti vieläpä - pari korttia keski-ikäisille miehille. Hmmm...

No joka tapauksessa, tykkään itse erityisesti tuosta ensimmäisestä, vihreänsävyisestä tekemyksestä. Tämä passaa jollekulle maailmanmatkaajalle mainiosti. Vielä löytyi kirjasta sivu 40 uhrattavaksi pyöreille vuosille. Kirjansivusta leikatulle palalle leimasin Artemion leimasetistä matkalaukun. Tagille leimattu onnitteluteksti on Magnolian. Kortin kulmissa koristeena ovat ihan tavalliset haaranastat.

Kortti onkin aikamoinen kielikylpy: taustapaperin tekstit ovat ranskaa, kirjansivu ruotsinkielisestä opuksesta ja tietenkin englanninkielinen onnittelu päälle. Sisäsivulle voi kirjoittaa oman onnittelutervehdyksensä supisuomella viivoitetusta lehtiöstä repäistylle pohjalle.

Toisessa kortissa sen sijaan seikkailee vanha kunnon Tex Willer - italiaksi. Tätä tehdessä jouduin jonkin aikaa pohtimaan, mikä paperi Texin kaveriksi laitetaan. Halusin korttiin vähän väriä, mutten mitään liian voimakkaasti kuvioitua liian levottomuuden karsimiseksi, tausta kun on jo melkoisen eläväinen. Ja sininen paperi löytyi Papermanian Portobello Road -papereista.

Tarranumerot sopivat kivasti harmaaseen kehysväriin vaikka ovatkin oikeasti hiukan vihertävät. Onnitteluteksti on kuin onkin hiukan suttuinen (se onnistui hitusen leviämään leimauksen jälkeen, joten päätin tehdä siitä tarkoituksellisen efektin). Sisäsivulle kiinnitin vielä valkoisesta paperista sopivan kokoisen palan, jonka yläkulmat pyöristin ja levitin reunaan mustaa leimaväriä.

Muutama strassi oli ihan pakko lisätä tähän. Yleensä olen vastahakoinen lisäilemään tämäntapaisia koristeita miesten kortteihin. Mutta poikkeushan se on, joka vahvistaa säännön, eikö totta.

4 kommenttia:

 1. Nää on kyllä hienoja ja aiemmat myös.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jossain vaiheessa tuntui että kaikki kortit oli vähän sinnepäin, mutta nyt sujuu taas. Ehkä se oli vain alkukankeutta pitkähköksi venyneen näperryspaussin (a.k.a. iltoihin sijoittunut aamupahoinvointi ;D)jälkimainingeissa. :D

  VastaaPoista
 3. Nämä on kyllä upeet kortit! Varsinkin tex willer ja vielä italiaksi!! No vaikka olisi suomeksikin, niin hieno!! Mites, saako iltapahoinvoinneista onnitella :) ?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pauliina. :) Joo, kyllä se juurikin sen laatuista pahoinvointia oli. ;) Onneksi jo helpotti!

  Tosta Texistä on muuten pakko vielä mainita, että löysin tuon italiankielisen sarjakuvapokkarin joskus ihan sattumalta joltain kouvolalaiselta kirpparilta - oli pakko pelastaa se sieltä askarteluvaraston aarteeksi. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)