tiistai 13. syyskuuta 2011

Meille tuli nukkekoti

Tytöt saivat kesällä yhteiseksi syntymäpäivälahjaksi ukin tekemän nukkekodin. Pikkuisen on minullakin ollut siinä näppini pelissä, suunnittelin talon nimittäin. Isäni sitten rakennusinsinöörinä hoiti varsinaisen työn. Olen myös hankkinut erinäisen määrän sisäpintojen materiaaleja nukkikseen. Ukki-parka sen sijaan sai näpertää nekin paikoilleen. Joo, tiedetään: tämä on sukuvika!

Kun se nukkekoti sitten tuli, piti sinne tietenkin saada kalusteita ja kodintekstiilejä erinäinen määrä. Sohvan runkona on maitorahkarasia, täytteenä ja pehmusteena superlonia ja vanua. Kiinnitin kaiken nitojan ja liiman avulla. Vaan ei minusta taida verhoilijaa tulla. Kyllä tuon nyt sentään sohvaksi tunnistaa. Matto on leikattu jostain vanhasta pyöreästä pöytätabletista, sohvapöytä puolestaan jonkin pullon (muistaakseni fiksatiivipullon) muovisesta korkista. Olohuoneen verhoihin käytin morsiuspuvustani ylijäänyttä oranssia silkkiä.

Keittiön verho onnistui yli odotusten! Ompelin kapan reunaan pitsinauhaa, niin säästyin enemmiltä käänteiltä, ne kun ovat näissä minihommissa vain riesaksi. Kaikkien verhojen reunatkin olen vetänyt vain siksakilla, koska muuten verhoista tulisi ihan tönköt.

Nukkekodin äidin ja isän makuuhuoneessa on samantyylinen laskosverho kuin meidän omassa työhuoneessa! Tässä vaiheessa sängyn virkaa toimitti pikkuinen nukkevauvan tyyny, jolle koko perhe on ojentautunut päivänokosille. Nykyään makkarissa on jo isosta Flora-paketista askarreltu parisänky.

Meidän nukkekoti on iso, pinkki ja siellä lojuu sekalainen seurakunta milloin mitäkin kalusteita, muun muassa Muumilaivasta. Pohjakerroksen erikoisuuksina sauna ja takkahuone! Saunan takana on myös ulkovarasto, jonka ovi jää lyhyelle sivulle.

Kyllä ukki osaa!

9 kommenttia:

  1. Oli mukava tavata! Aivan loistava tuo babrbapupu kakku. Mulla olis huomenna kakkupohjan omp...ei ompelua kun leivontaa...saa nähdä miten käy ;).

    VastaaPoista
  2. Ja vielä...Nyt on suklaaherkku syöty ja esikoisen eka kommentti oli: Onko ohjetta, että saadaan lisää?
    Eli hyvää oli! Onko ohje salaisuus..?

    VastaaPoista
  3. Moikka! Ja kiitos samoin, oli tosiaan kiva tavata. Ohje ei suinkaan ole salaisuus, se on itse asiassa mukaelma Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset-kirjassa olleesta ohjeesta. :) Laittanen tuon kääretortun ohjeineen blogiin sunnuntaina lehtijutun kunniaksi, vai tarvitko reseptiä jo aiemmin? Tsemppiä kakkupohjain ompeluun, hyvin se menee kun malttaa vatkata tarpeeksi! ;)

    VastaaPoista
  4. Sunnuntaina on juhlat juhlittu...mut en mä sitä näihin juhliin pakosti saisikaan tehtyä. Nyt on kakkupohja vatkattu ja parhaillaan uunissa. Pienet huutaa aina vieressä että sammuta jo! Kun eivät pidä koneen äänestä, mut ihan valkoista vaahtoa sain aikaan =). Mun oli tarkoitus tulla kyselemään vinkkejä, mikä olisi hyvänmakuinen täytekakkutäyte, lapsille ja aikuisille sopiva...kakusta tulee hylje...
    Vinkkejä?

    VastaaPoista
  5. No meillä ainakin uppoaa noi suklaatäytteet aika takuuvarmasti. :D Se on mun oma suosikki paitsi sen takia että se on suklaata myös siksi että se on tosi helppo ja nopea tehdä eikä tarvi liivatetta tms. Olen käyttänyt Kinuskikissan reseptiä välillä vähän mukaillen (Barbie-kakku, Kilpikonna, Suklaamokkakakku). Sen kanssahan voi sitten valita minkä vain hillon tai hedelmiä/marjoja, oman (tai lasten) maun mukaan. Tule, tule hyvä kakku! :)

    VastaaPoista
  6. Kiva nukkekoti! Hauskaa, että on sauna ja takkahuone, saunahan on tärkeä juttu. Meillä tytöt toivoivat blogiasi katseltuaan, että voisit äiti tehdä kakkujakin joskus. On nimittäin tosi herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Erja! Joo, sauna oli meidän Ronjan oma toive kun etukäteen kyseltiin, että minkäslainen sen talon sitten pitäis olla ja mitä siellä pitää olla. Se, ja väri. :D

    VastaaPoista
  8. voi vitsi että oon vähän kade tästä nukkekodista. oon pitkään harmitellut, kun oma vanha lundby on joskus myyty kirpparilla. nyt tekis mieli kunnostaa se ja sisustaakin uudestaan. toisaalta ehkä ihan hyväkin, ettei ole tilaa viemässä kun muutenkin nämä kaikki käsityöharrastuksen mukana tulleet tarvikkeet valtaa asuntoa nopeaa vauhtia... :D

    VastaaPoista
  9. Kieltämättä tuo haukkaa aika tilan lastenhuoneesta. Jouduttiin tekemään vähän järjestelyjä, mikä ei lopulta ollut ollenkaan huono juttu koska sen seurauksena sain itelleni työhuoneeseen Ikean punaisen metallisen pikkulipaston jonka sain KOKONAAN omille askartelutarvikkeille!! Nyt ne tarvikkeet leikkii olevansa järjestyksessä ainakin ehkä noin kuukauden päivät. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)