maanantai 2. toukokuuta 2011

Suklaamokkakakku kolmekymppiselle

Juhlimme vappuna ystävättäreni syntymäpäivää illanistujaisilla ja lupasin synttärisankarille lahjaksi kakun. Ja kun naisihmisestä on kyse, niin suklaakakkuhan se toivomus luonnollisesti oli. Siispä kuuden munan kaakaokakkupohjasta aloitin kakun kasaamisen.

Täytteenä on niin ikään suklaata:
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
reilu 200 g tummaa leivontasuklaata
loraus Frezza Mocchaa

Frezza Mocchaa käytin myös kakun kostutukseen. Se toikin aika kivan säväyksen kakkuun, vaikka omasta mielestäni kostutus olisi saanut olla hiukkasen runsaampikin. Se on se ikuinen ongelma, mikä on mihinkin kakkuun sopivasti.

Kasasin kakun aiemmin hankkimani reunavuoan sisään, koska eräänä iltana satuin näkemään telkkarissa ohjelmassa Sokerileipurin herkut (FST5) kondiittorin kasaavan hääkakut vastaavanlaisiin kakkurenkaisiin. Ihmettelenpä ettei moinen pälkähtänyt itselleni päähän. Tosin koko kapistus on ollut minulla vasta vähän aikaa. Joka tapauksessa aion vastakin käyttää tätä kikkaa kakkujen kasaamisessa! Tuli niin jämpti kakku ettei paremmasta väliä.

Kuorrutteena suklaata, totta kai:
1 dl vispikermaa
 n. 130 g tummaa leivontasuklaata
nokare voita

Suklaakuorrutteesta yli jääneen kerman (1 dl) vatkasin vaahdoksi ja vaahdon levitin ohuelti kakun reunaan, jotta suklaavohvelit kiinnittyivät helposti siihen. Nuo käyttämäni vohvelit ovat ihan lähikaupan keksihyllystä ostettuja, niissä on muistaakseni pähkinäsuklaatäyte. Niitä piti vähän lyhentää tarkoitukseen sopivaksi, joten minä sitten niitä veitsellä sahailin aikamoisen pinokasan.


Kakun koristelua varten tein samanlaisia valkeita sokerikukkia kuin taannoin ristiäiskakkuun, tällä kertaa tosin vain kahta pienempää kokoa. Niistä sitten muotoilin kakun päälle ikälukeman, muutaman kukan kiinnitin vielä elintarvikeliimalla kakun reunaan vohveleihin.

Noiden kukkien värkkääminen on oikeastaan aika kivaa ja terapeuttista hommaa, joten mietiskelin että kenties pitäisi askarrella niitä useamminkin, ihan vain varastoon. Kaikenlaisia, eri värisiä... Eikä sitten tarvitsisi aina paniikissa viimeisenä yönä niitä silmät ristissä kädet täristen töhertää, kuten (pahana) tapana on. Harkitsemisen arvoinen suunnitelma, eikö?

8 kommenttia:

  1. Mä kuolaan niin, että näppis on märkä! :D Uskomattoman hyvännäköinen kakku, varmasti oli hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kyllä se kieltämättä maistui! :)

    VastaaPoista
  3. Onpas kivan näköinen kakku, kiitos vinkistä! Varsinkin noita keksejä pitää kokeilla kakunreunaan itsekin :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Isäntä sano että se näyttää ihan roomalaislinnoitukselta (Asterixista), jota on kohdannut mutavyöry. Miehet! ;D Noilla saa kuitenkin vähän erinäköisen reunan kakkuun. Olen tehnyt kerran myös Sukulakuilla. :)

    VastaaPoista
  5. Siis aivan mielettömän upea kakku!!! Pitää laittaa korvan taakes kun seuraavan kerran tarviin kakkua :)

    VastaaPoista
  6. Miten kiinnitit kakunreunaan sukulakut? Pysyikö ne kanssa kermavaahdolla? Muksujen synttäreille kaipaisin jotain muuta kuin iänikuista floravispiä tai kermavaahtoa kakun reunaan? :) Hieno kakku toi keksit´reunoillakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Phuuh, hitusen piti nyt tehdä salapoliisihommia tämän selvittämiseksi, ihan ei suorilta muisti suostunut yhteistyöhön... ;) Mutta taisipa olla niin, että Halloween-kakkuun kiinnitin sukulakut kakun maitosuklaatäytteellä, jonka resepti alunperin on Kinuskikissan. http://www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/?hakusivu=1

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)