lauantai 16. huhtikuuta 2011

Tytöntyllerölle

Tytöntylleröisen ristiäiskaakku lähti tänään maailmalle - hattaraisen hempeänä niin kuin taannoin korttikin. Näin isoa kakkua en olekaan ennen väkertänyt, vähän jännitti! Itse asiassa vatkasin 10 munan taikinan boolimaljassa... Hankin samaan syssyyn myöskin reunavuoan, joka on kätevästi säädettävää mallia eli jatkossa voi tehdä kakkuja halkaisijaltaan 18-30 senttiä.

Uutta oli minulle myös se, että itse kakku oli porkkanakakku (Kinuskikissan) hedelmätäytteellä ynnä Lemon curdilla. Tein kakun ihan jollain netistä löytämälläni ohjeella ja kyllähän siitä vähän normitäykkäripohjaa tiukempaa kamaa tuli. Toivottavasti kostutus oli riittävä. Jos joskus toiste teen samantyyppistä täytekakkua, fiksaan varmaan sokerikakkupohjan porkkanaiseksi.

Kuorrutus on vanhaa tuttua sokerimassaa, hommasin vaaleanpunaisen valmiiksi värjättynä. Ostin tuollaisen reunamuotinkin, jolla saa sievän reunanauhan kakkuun. On se vaan hieno ja näppärä! Tosin nauhaa on aina vähän hankala käsitellä, joten päätin ihan suosiolla tehdä sen kahdesta kappaleesta. Mutta enhän minä tietenkään mitään mittaillut, joten jouduin tekemään vielä hassun minipätkän paikkaamaan reunaan jäänyttä koloa. Sen sitten naamioin sokerikukilla. Kukat on tehty daisy-muoteilla sokerimassasta, keskelle liimasin sokerihelmiä elintarvikeliimalla.

Vaan jotain uutta koristeissakin on. Tossut nimittäin näpersin marsipaanista, joka totta vie onkin paljon muovailtavampaa kuin sokerimassa. En itse pidä marsipaanin mausta, mutta eipä noita koristeita kai kukaan juuri koskaan oikeasti syökään, joten sama se (enkä kyllä itse päässyt maistelemaan tätä kakkua muutenkaan, joten maistajat kertokoon mielipiteensä!). Valkoiset rusetit tein kuitenkin sokerimassasta.

Tossukoristeen valkoinen pohja on jälleen kerran sokerimassaa, painoin sen Teema-kulholla pyöreään muotoon ja rullailin reunan ihan tavallisella taikinapyörällä. Nimen kirjoitin mustalla elintarviketussilla ja loppusilaukseksi lisäsin tossujen väliin kaksi pientä sokerikukkaa. Koriste kaakun päälle ja voilà!

Hyvää nimeä, pikkuinen Eeva-Kaisa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)