torstai 28. lokakuuta 2010

Halloweenhurahdus


En ole vielä oikein päässyt kiinni tähän ameriikkalaiseen keppostelujuhlaan, joka tännekin vuosi vuodelta sinnikkäämmin yrittää rantautua. Nyt oli kuitenkin sen verran houkutteleva tilaisuus tehdä aiheeseen sopiva kakkunen, etten voinut vastustaa kiusausta.

Pakastimessa oli aiemmin tehty, vaille tarkoitusta jäänyt kahden munan 15 cm:n sokerikakkupohja. Koristeidean keksin helposti, kuorrutusasioita piti miettiä vähän enemmän. Mutta kyllähän tähän ehdottomasti kuuluu musta väri, joten lakritsikinuskia päätin pitkästä aikaa askarrella. Mutta reunoille jotain muuta... Sukulakuista se ajatus sitten lähti. Lakritsi-suklaakakku.


Maitosuklaatäyte on sama kuin kilpikonnakakussa, tosin ilman niitä suklaakakun murusia. Sen alle sipaisin ohuelti lakritsikinuskia Kinuskikissan reseptiä noudatellen (puolitin määrät, riitti tämän pienen kakun kahteen väliin hyvin). Suklaatäytettä tein täyden satsin, koska sitä tuli kahteen - vaikkakin pieneen - väliin, ja jollainhan ne lakut olisi siihen reunaan "liimattava". Vähän jäi yli silti.

Toisin kävi Sukulakujen kanssa. Ostin niitä 20 kpl, mielestäni reilusti. Vaan melko hankalapa sitä olikin arvioida ihan pystymetsästä! Leikkasin lakuista sopivan mittaisia ja lopulta käytin jämäpalojakin liimaamalla niistä sokerikuorrutteen avulla pidempiä pötköjä. Yllä näkyvään pisteeseen kakku jäi illalla, aamulla oli lähdettävä hankkimaan lisää lakuja, eikä niitä lähimmältä kioskilta tietenkään löytynyt! Onneksi seuraavaksi lähimmältä sentään.

Kun reuna oli saatettu mallilleen, keittelin vielä neljän Kick-patukan lakritsikinuskin kakun kuorrutteeksi.


Kurpitsakoristeet askartelin sokerimassasta. Tuollaisia virityksiä (kuva yllä) meillä sitten taas pyöri pöydillä kuivumassa, ja lisäksi pieniä lehtiä. Piirsin avuksi leivinpaperille kakun kokoisen ympyrän irtopohjavuoan avulla. Siihen oli helppo muotoilla koukerot ja mittasuhteet pysyivät hyvin hanskassa.


Kivasti asettuivat koristeet lakritsikinuskin päälle. Yksi koukero vähän murtui, mutta sain sen paikattua sokerikuorrutteen avulla. Pitänee hankkia elintarvikeliimaa varastoon, kuivuu varmaan hiukka nopeammin... Ja yksi isompi lehdykkä oli kuin tehty tuohon kakun reunalle, jossa pätkälakupaikkaus oli jäänyt vähän nysäksi (kuva alla)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)