maanantai 12. marraskuuta 2012

Kääretorttu, tuo aliarvostettu herkku

Viikonloppuna pohdin, miksi kääretorttuja tulee tehneeksi niin harvoin. Eihän se vaikeaa ole. Itse asiassa sen pykääminen on huomattavasti helpompaa kuin täytekakun. Hyvääkin se on, tekee kauppansa meillä paremmin kauppansa kuin kaakut konsanaan. Tortun täytteeksi on vaihtoehtoja lähes rajaton määrä ja useimmiten siihen löytyy kaapista ainakin jonkinsortin tarvikkeet.
 
Siispä kääretortun tekoon!

Pohjan resepti on Parasta kotiruokaa-kirjasta:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina kaadetaan ja levitetään leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pohjaa paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Valmis pohja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja annetaan jäähtyä.

Keittelin aiemmin syksyllä 1,5 kiloa puolukoita hilloksi. Tuota hilloa päätin kokeilla kääretortun täytteeksi, ja kaveriksi kinuskikermaa Kinuskikissan ohjeella. Lisäsin siis kinuskivaahtoon vielä 2,5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna.

Sitten vain torttu rullalle. Pohja meinasi hiukan halkeilla, mutta lopulta rullautui ihan nätisti ja päällimmäiseksi jäi kuin jäikin ehjä pinta. Laitoin tortun leivinpaperikäärössään muutamaksi tunniksi jääkaappiin lepäilemään.
 
Oikein makoisa leivonnainen siitä tulikin. Puolukan ja kinuskin liitto toimii takuulla - ainakin minun suussani. Seuraavaksi taidan silti kehitellä jonkun uuden yhdistelmän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)