perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kesäherkku

Pinkki hyydykekakku on tällä kertaa vadelmainen. Herkku on halkaisijaltaan 18 cm, eli oikeastaan täsmälleen sopivan kokoinen vähän pienemmälle kahviseurueelle. Tämän reseptin revin omasta päästä ja matkan varrella vielä improvisoiden.

Pohja:

kaurakeksejä sekä -hiutaleita (keksivarasto oli huvennut mystisesti...)
ruokokidesokeria
margariinia

Murensin siis keksit, ne mitä jäljellä oli ja lisäsin sekaan desin verran kaurahiutaleita sekä arviolta ruokokidesokeria. Sokeroimiset kun ovat näitä kuuluisia makuasioita. Pehmensin margariinia aavistuksen mikrossa ja sekoitin kuiviin aineisiin. Tein kakun suoraan lautaselle kakkurenkaan avulla, joten sinne pohjalle painelin tasaiseksi levyksi tuon syntyneen mössön.

Pinkki herkku:

200 g pakastevadelmia soseeksi keitettynä
200 g sitruunatuorejuustoa
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
sokeria maun mukaan

Keitin vadelmat soseeksi, kyseessä kun olivat ulkomaiset marjat. Jätin soseen jäähtymään ja laitettuani kerman koneeseen vaahtoutumaan laitoin liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pehmensin tuorejuuston kulhossa ja sekoitin siihen vadelmasoseen. Maustoin sokerilla. Kiehautin vesitilkan, liuotin liivatteet siihen ja kaadoin sekaan. Lopuksi lisäsin vielä kermavaahdon. Sitten pääsi pinkki herkku pohjan päälle jääkaappiin hyytymään. Valmista oli saman päivän iltana, toisin sanoen muutamassa tunnissa.

Koristelu jäi nyt kokonaan tekemättä, mutta haaveilin kyllä sitruunamelissan oksasta tai lehdistä. Yrtti ei kuitenkaan leijaillut kaupasta luokseni telepatian voimalla, joten se siitä. Kakku livahti parempiin suihin.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisen näköinen ja kuuloinen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ei muuta kun kokeilemaan. Ei ole liian makeakaan, vaan juuri sopivan raikas kesäkakuksi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)