tiistai 12. heinäkuuta 2011

Pikku kakkosen pikku kakku

Vaikka kaksivuotiaamme juhlii syntymäpäiväänsä vasta myöhemmin yhdessä isosiskon kanssa, pitihän toki virallinen päiväkin muistaa perheen kesken. Siispä myös pikku kakku pikku prinsessalle.

Kuten kuvasta näkyy, varastosta löytynyt sokerimassa alkoi olla jo hiukka kuivakka: värjäys ei ihan tasaisesti onnistunut vaan valkeita laikkuja jäi sinne tänne... Tämmöistä ei sitten virallisessa kakussa nähdä! Koristekruunukin on pikapikaa Candy Meltseillä pursotettu. En ollutkaan aiemmin päässyt noita nappeja kokeilemaan. Valmiita sokerihelmiä painoin koristukseksi vielä sulaan massaan, ja kruunun kuivuttua pursotin Wiltonin kimallegeelituubista reunat, jotka tietenkin valuivat vallattomasti...

Olisin halunnut painella reinaan sellaisen kivan rypytyksen, mutta kakku oli siinä vaiheessa jo tuolla reunallisella lautasella eikä homma enää onnistunut, ei sitten mitenkään päin. Niinpä rullasin taikinapyörällä reunasta ylimääräiset massat pois.

Pohjana on kahden munan sokerikakku - 15 cm:n halkaisija. Kakku on siis tosi pieni. Kostutin sen maidolla, sillä jo pelkkä kuorrute on niiiiiiiin makea kaikkine kreemeineen ettei kostutus minusta enää makeutusta kummemmin kaipaa. Täytteenä oli sipaisu Lime curdia sekä vaniljakreemijauheella buustattu vispikermavaahto, johon upotin mansikoita. Lime curd ja mansikat toimivat kivasti yhdessä.

Kakun ja kuorrutteen välissä on siis vielä sokerikreemi: n. 65 g voita, 2 dl tomusokeria, puoli rkl vettä. Se varmistaa, ettei kakkunen "pissi alleen" ja että massa kiinnittyy nätisti kakun päälle. Tarjoilun hetkellä kakun päälle upotettiin tietenkin vielä kaksi kynttilää, jotka päivänsankari isänsä avustamana puhalsi sammuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)