perjantai 11. maaliskuuta 2011

Intiaanipäällikkö Iloinen Ipana ja papoose

Tuli äkillinen älli tehdä intiaanipäähine, ja siitäkös esikoinen innostui. Muistin omistavani pussillisen värikkäitä höyheniä, jotka on luultavasti alunperin hankittu virpovitsojen askarteluun. Sen verran keväiset ovat värit, että saattaa olla notta meiltä lähtee sitten aikanaan virpomiskierrokselle noitien sijaan pari pääsiäisinkkaria...

Nopealla pähkäilyllä syntyi jämäkankaasta ja kuminauhan pätkästä intiaanipäällikön päähine. Tuo jämäkangas oli reunoista valmiiksi huoliteltu, luultavasti joku vanha pöytäliina, joten eipä tuota tarvinnut kuin vähän surauttaa. Kuminauha jää takaraivolle. Höyhenet on ommeltu sauman väliin.

Pitihän tuon pikkusisko-papoosenkin tietenkin saada oma päähineensä, eipä siitä inkkarileikistä muuten mitään tule - muuta kuin tappelu. Samasta kankaasta samaan tapaan tein tuollaisen pantamallisen pikkupäähineen, johon tuli kolme sulkaa. Takana on pätkä kuminauhaa. Joustaa sitten vähän isompaankin päähän.

Nyt meillä hyppelehtii ympäri huushollia kaksi iloista intiaania ja huudattaa stereoista Intiaanin sotahuutoa. U-ii-u-ii-u-ih-hih-hu!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)