perjantai 24. tammikuuta 2014

Rusetti kaulaan!

Rusettikorut ovat ihania! Söpöjä ja leikkisiä. Vielä en ole itselleni rohjennut tällaista tehdä, mutta pari kaulakorua ja yhden sormuksen olen saanut parille tyttölapselle lahjaksi näperrettyä.
 
Helppo virkkausohje on Molla Millsin Virkkuri-kirjasta, jossa neuvotaan rusettisormus sekä korvakorut. Tämä iso rusetti tehdään Mollan ohjeessa sormukseen. Jatkojalostin ajatusta kaulakoruksi.
 
Rusettiin tarvitaan vain ketju- ja kiinteitä silmukoita. Lyhykäisesti kerrottuna virkataan kaksi rengasta, joista isomman keskelle ommellaan muutama pisto, joilla rusettia hiukan "rypytetään". Sitten isompi kappale pujotetaan pienemmästä läpi ja ommellaan muutamalla pistolla kiinni.
 
Löysin perintölangoista tämän lilan helmiäislangan, kokeilin myös jotakin vaaleanpunaista marketin virkkauslankaa. Erilaisilla langoilla saa tietenkin erilaisia rusetteja, vähän erikokoisiakin samalla silmukkamäärällä.
 
Rusetin yläkulmiin sujautin avolenkit, joihin kiinnitin myös ketjun. Lasten kaulakorut kiinnittyvät näppärästi magneettilukolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)