tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pienet pääsiäisleivokset

Pääsiäinen tuli ja meni, enkä ehtinyt kaikessa hässäkässä edes pääsiäisleivonnaisia päivittää blogiin! Kokoonnuimme koko suvun voimin appivanhempieni luokse ja siellä herkuttelimme mm. suklaamunilla, tiramisulla, pashalla - ja näillä rahkaleivoksilla.

Murotaikinapohjan resepti on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta:

100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Taikinan aineet sekoitetaan keskenään. Ullan ohjeessa kehotetaan kaulimaan taikina, mutta minä tein helpoimman kautta: jaoin taikinan käsin 12 suunnilleen yhtä suureen osaan, jotka sitten litistelin ja asettelin metallisen muffinipellin koloihin.

Täyte:

2 prk valkosuklaa-limerahkaa
1,5 kananmunaa
sokeria

Sekoitin taikinasta jääneen kananmunan puolikkaan sekä yhden kokonaisen munan rahkaan ja maustoin sokerilla. Täytteen lusikoin pohjien päälle ja paistoin 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristeena on keltaisesta Candy Meltsistä ja sokerihelmistä askarreltuja koristeita sekä vihreää kimalleraetta. Tein leivokset koristeluineen kotona ja ne odottelivat jonkin aikaa jääkaapissa ynnä reissasivat muutaman tunnin autossa kylmälaukussa. Rakeet sulivat rahkatäytteen päälle ihan totaalisesti, joten suosittelen koristelemaan leivokset vasta juuri ennen tarjoilua.

Täytettä jäi vähän yli kahdestatoista leivoksesta, joten tekaisin lopulle pieneen vuokaan pohjan voista ja täysjyvä-Marie-kekseistä, ja paistoin samoin kuin pikkuleivokset. Koristeena on pieniä suklaaraemunia.

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! :)

    Käy lukemassa ohjeet osoitteesta http://latraaja.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)