sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Muumilaakson kevät

Kevät inspiroi kakkuhommissakin. Muumeista tykkäävän 1-vuotiaan synttärikakussa on tietenkin Muumilaakson kevät, kuinkas muutenkaan. Idean saatuani huomasin aika pian, että Muumit ja kevät on toki inspiroinut muitakin: ainakin Kakkuhelmi on taiteillut upean kakun samalla teemalla. Onneksi visioni oli sentään hiukan erilainen!
 
Pohjana on neljän munan kaakaokakku, välissä mansikkaa ja sitruunarahkavaahto, kostutuksena käytin pakastemansikoiden mehua ja sitruunalimpparia. Kuorrute ja koristeet ovat sokerimassaa, alla on sokerikreemi.
 
Muumipeikon muovailussa käytin ensimmäisen kerran apuna cmc:tä ja täytyy sanoa, että kyllä on ihmeaine! Enpä ole voinut kuvitellakaan että sokerimassan työstäminen voisi olla niin vaivatonta. Jauhe todella teki massasta muovailtavampaa, ja osat tarttuivat toisiinsa melkein kuin itsestään. Vain häntää jouduin hieman elintarvikeliimalla "douppaamaan".
 
Sillan kanssa sen sijaan oli pienoisia ongelmia, luulin jo että joudun luopumaan melko oleellisesta osasta ideaani. Pahalainen nimittäin napsahti kahtia heti ensimmäisellä käsittelykerralla. Tosin tajusin syynkin saman tien: juomapullon päällä muotoaan hakenut silta oli juuri sen verran kuivunut, ettei enää joustanut, mutta alapuoleltaan ei ollut saanut ilmaa. Liimasin siististi katkenneet osat kiinni ja tuin rypistetyllä foliolla. Varmimman vakuudeksi tein varasillankin, koska ruskeaksi värjäämääni massaa jäi yli. Nyt on sitten kaapissa ylimääräinen silta. Jokikakkua, anyone?
 
Joesta puheenollen, halusin pinnasta vesimäisen. Siihen tarkoitukseen käytin Wiltonin sinistä Sparkle Geliä, jota levitin teelusikalla "pyörteillen" sinisen sokerimassan päälle. Aika kivan elävän, vesimäisen pinnan sillä saikin.
 
Tässäpä vielä reseptit kakkupohjaan ja täytteeseen (joka muuten toimii ihan kivasti vaikka hyydykkeenä tai jäädykkeenä):
 
Kakkupohja
 
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte
 
4 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 prkia maustettua sitruunarahkaa
tilkka kiehuvaa vettä tai sitruunamehua (johon liivatteet liuotetaan)
(tomu)sokeria maun mukaan

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)