sunnuntai 17. helmikuuta 2013

3 x suklaa

Tämä kolmen suklaan juustokakku hyytyy ilman liivatetta. Kunhan malttaa hyydyttää edellisen kerroksen ennen seuraavan lisäämistä. Mutta sehän käy aivan käden käänteessä, kun ottaa pakastimen avuksi.
 
Vinkki, joka ei tosiaankaan ole omani vaan on jostain luettu, paljon käytetty ja hyväksi havaittu: irtopohjavuoan pohjalle kannattaa asentaa leivinpaperi, joka helpottaa valmiin kakun irrottamista ja tarjoilualustalle siirtämistä. Vuoan reunaan voi halutessaan sipaista ohuelti ruokaöljyä. Saattaa se hiukan auttaa kakun irrottamista, vaikka itse ainakin joudun vielä yleensä käymään reunan ympäri ohuen lastan kanssa jotta kakun yläreuna jäisi mahdollisimman siistiksi.
 
Pohja:
175 g Domino-keksejä murskattuna
50 g voita tai margariinia
Sekoita pehmeä rasva keksimurskaan ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
 
1. kerros:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Sunnuntai)
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g taloussuklaata
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto ja lisää se vaniljavaahtoon. Sulata suklaa, lisää hiukan jäähtyneenä vaahtoon koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte tasaisesti keksipohjan päälle. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään siksi aikaa kun askartelet seuraavaa kerrosta. Jos laitat kakun pakastimeen, 10-15 minuuttia riittää!
 
2. ja 3. kerros:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata ja 150 g maitosuklaata
Vaahdota Vispi, pehmitä tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Sulata ensin valkosuklaa. Sekoita se toiseen vaahtoon ja kaada seos taloussuklaakerroksen päälle. Tasoita ja siirrä pakastimeen 10 minuutiksi.

Sulata maitosuklaa, sekoita loppuun vaahtoon, kaada jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle ja tasoita. Laita koko komeus jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele vaikkapa suklaalastuilla ennen tarjoilua - kuvan kakun päällä on valko- ja maitosuklaata juustohöylällä levyn reunasta vuoltuna.

Ehkä hieman yllättäen maitosuklaakerros tuntui jähmettyneen kaikkein napakimmaksi. Voi olla, että siihen sattui suhteessa eniten suklaata, jaoin näet tuon 2. ja 3. kerroksen vaahdon aivan silmämääräisesti kahtia. Jos tulen tehneeksi tätä herkkua toistekin, saatan vaihtaa tumman ja maitosuklaakerroksen paikat päikseen.

Tai kokeile sinä ja kerro miten onnistui?

3 kommenttia:

  1. Kyllä on herkullisen näköistä ja varmasti myös makuista.

    VastaaPoista
  2. Kuolaa valuu näppäimistölle...:) NAm!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista mummeli ja Niinu! Kun kakussa on suklaata, se ei voi epäonnistua. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)