tiistai 23. lokakuuta 2012

Vaaleanpunaiset pikkuleivät

Päätinpä nimiäishuumassa opetella pikkuleipäin koristeluakin. Isompien tyttärien kanssa leivoimme Wiltonin vauva-aiheisilla muoteilla gluteenittomia pikkuleipiä, jotka sitten koristelin pikeerillä. Koristeluun osviittaa etsin mistäpä muualtakaan kuin Mansikkamäeltä. Ensikertalaiseksi olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka matkaa esikuvan tasolle onkin vielä valovuosia...
 


Gluteenittomien pikkuleipien ohjeita etsiskelin netistä sieltä täältä ja lopulta sovelsin Ainon blogin reseptiä.
 
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl täysjyväriisijauhoja
reilu 1,5 dl perunajauhoja
0,5 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Annoin taikinan jähmettyä jääkaapissa reippaasti pidempään kuin Aino suositteli. Kovin helppo sitä ei ollut pienten kaulia, taikina tarttui helposti alustaan ja repeili. Käytin aika reippaalla kädellä riisijauhoja ja kevyttä otetta kaulitsemisessa, ja lapset painelivat sitten muotteja taikinaan. Tällä työjärjestyksellä saimme aikaan monta kymmentä pikkuleipää, vaikka viisivuotiaan suuhunkin eksyi aikamoinen määrä taikinaa.
 
Paistoin pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
 
Koristeluja piipersin sillä välin kun pikkuapurit olivat kerhossa ja vauva nukkui vaunuissa parvekkeella.
 
Pikeerit sekoitin suoraan Mansikkamäen Eben ohjeilla. Vaaleanpunainen pikeeri on värjätty tilkalla punaista pastaväriä. Tein siitä pykälän verran jähmeämpää, puffikuorrutusversiota, koska osa pipareistamme oli pulleahkoja ja epäilin, että liian löysä pikeeri valuisi "kummun" päältä reunoille.
 
Pursotuksessa käytin minigrip-pusseja, joiden kulmaan leikkasin pienen reiän. Haluan uskotella itselleni, että jälki olisi ollut paljon siistimpää ja varmempaa jos olisin käyttänyt tyllaa kuten Ebe.
 
Ihan kivaa näperrystähän tämä koristeluhommakin on, kunhan sen saa tuhrata rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)