torstai 24. lokakuuta 2013

Suklainen Kuningatar

Hiukan meinaa harmittaa, ettei tähän kakkuun saa itse iskeä hampaitaan ollenkaan! Kyseessä on ystävän äidille tekemäni 60-vuotiskakku, jonka hän tarjoili työpaikallaan. Ollapa nyt kärpäsenä katossa...
 
Luomuksessa on kuuden ja kolmen munan kaakaokakkupohjat, halkaisijat noin 24 ja 18 senttiä. Välissä on kuningatar- ja valkosuklaamoussea, kostutus jo tutuksi tulleella ja äärimmäisen hyväksi havaitulla kivennäisvedellä.
 
Kuorrutuksessa ja koristelussa yhdistelin sokerimassaa (valkoiset ja vaaleanpunaiset osat) sekä itselleni uutta suklaamassaa (Satin Ice Dark Chocolate). Tuoksui todella suklaiselta ja maistuikin hyvältä. Varmasti käytän toistekin ja jos tätä löytyy valkosuklaisena versiona, lupaan testata senkin - ainakin jos se on värjättävissä.
 
Ylemmän kakun alla on napakasta muovitabletista sopivankokoiseksi leikattu pala: vinkki Rouva Veen blogista. Muita tukirakennelmia en kakkuun viritellyt, vaan kakut on tehty niin että ne toimisivat itsenäisinäkin. Tämä osittain siksi, että kakku kuljetettiin pääkallopaikalle kahdessa osassa ja näin se on helppo asettaa paikoilleen kummemmitta kommelluksitta.
 
Täytteisiin vielä vähän osviittaa:
 
Kuningatarmousse
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
200-250 g maustamatonta tuorejuustoa (myös mascarpone käy!)
n. 400 g vadelmia ja mustikoita
1 dl sokeria
 
Valkosuklaamousse
2,5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
150-200 g valkosuklaata sulatettuna

6 kommenttia:

 1. Tahtoo kanssa kakkua! Upean näköinen - enkä epäile makuakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pääsin sittenkin myös itse maistelemaan kakkua eilen; pakastamisenkin oli hyvin kestänyt.

   Poista
 2. Aika herkun näköinen! Vähän eriluokkaa kuin mun pojalle tekemä Batman kakku, se sokerimassa halkeili ja rakoili melkein heti laiton jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Mut ou nou, kuin sun massalle niin on käynyt? :O :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)