lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pähkinää ja suklaata

Pääsiäinenhän se alkaa taas uhkaavasti lähestyä. Tänä vuonna olen varautunut! Joskus aiemmin nimittäin muistan tuskaisena etsineeni tuollaisia suklaaraemunia leipomusteni koristeeksi tavoitteessani onnistumatta. Nytpä löytyi.
 
Pikkumunat päätyivät pähkinäisten suklaamuffinien kuorrutteen päälle kruunuksi. Kuorrutus on uutta Philadelphia Marabou-tuorejuustoa. Helppoa, nopeaa, niin kätevää.
 
12 muffinia:
 
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl voisulaa
suolattuja, paahdettuja cashew-pähkinöitä
 
2 rs Philadelphia Marabou-tuorejuustoa
suklaaraemunia (tai muita koristeita)
 
Laita paperiset leivosvuoat muffinipellille. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi (tai pykälän verran hienommaksi, jos sinulla on yhtä "hienohelmaisia" lapsukaisia kuin esikoiseni, joka omien sanojensa mukaan ei pidä pähkinöistä kerrassaan lainkaan, mutta joka kuitenkin mutusteli näitä leivonnaisia kolmekin kappaletta hyvällä halulla. Hah!).
 
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sulata voi (n. 100 g).
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita vaahtoon kuivat aineet sekä pähkinärouhe ja voisula.
 
Annostele taikina vuokiin ja paista 12-15 minuuttia.
 
Pehmitä tuorejuusto kulhossa sekoittamalla (tai sähkövatkaimen avulla) ja levitä veitsellä kuorrutteeksi muffinien päälle. Koristele ja popsi parempiin suihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)