maanantai 28. tammikuuta 2013

Minä ompelin!

Hohoo, ihmeitten aika ei tosiaan ole ohitse. Sain kuin sainkin aikaan lasten paljon puhuman ja hartaasti toivoman nukenkeinun - ompelemalla. Ja vieläpä ihan ajoissa pukinkonttiin.
 
Kankaat ovat Ikeasta joskus ostettuja. Kaavan ja mitat otin Nuken omat vaatteet-kirjasta (Anne Grethe Gaaserud/Tammi), mutta kiinnitystä muokkasin (mielestäni) järkevämmäksi. Ajatuksena oli näet saada keinu näppärästi roikkumaan ovenkarmeihin kiinnitettyyn leuanvetotankoon.

Kirjan ohjeessa keinun kiinnitysnauhoissa kikkailtiin rautalangan ja neppareiden kanssa, mutta ne ajatukset hylkäsin hetikohta. Harkitsin tarrakiinnitystä, mutta totesin etteivät lapset kuitenkaan saa keinua itse ripustettua ylös tankoon joten on aivan sama yksinkertaisesti vain ommella nauhat kiinni keinun yläsaumaan ilman sen kummempia kommervenkkejä. Sitä ennen pujotin kumpaankin nauhaan puisen verhorenkaan. Renkaat blokkasin lopuksi vanhalla kunnon hevosenhäntäsolmulla. Nyt keinu roikkuu parin s-koukun varassa omalla paikallaan.


6 kommenttia:

 1. Siitäpä sitten tulikin käytännöllinen nukkejen keinuttaja. Niitäpä ne pienet tytöt leikeissään heiluttelee sitten siinä, unehen tuudittavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Ja sitten kun eivät keinuttele, sen voi näppärästi kääräistä jemmaan. :)

   Poista
 2. Waude kuinka hieno! Ja siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Vähän hirvitti nuo vinonauhat, mutta aika hyvinhän ne sit kuitenkin asettuivat. Huh! ;)

   Poista
 3. Hieno tuli :) Ja hyvä toi kiinnityssysteemi... helppo lapsillekin - hyvin ajateltu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kyllä mä tuota jonkin aikaa pikku päässäni pyörittelin, jotta saisin siihen jotakin tolkkua. Ja helpottui kummasti tuo tekeminenkin... Siitä mistä aita on matalin, mitä ompeluksiin tulee! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)