maanantai 30. kesäkuuta 2014

Simppelit sisustuskyltit

Vanhan risan puukaihtimen rimoista syntyy vaikka mitä. Se muuttuu isännän käsissä näppärästi nukkekodin kalusteiden materiaaliksi; itse tyydyin tällaisiin krouvimpiin tekeleisiin...
 
Molempien kylttien osat on ensin maalattu gessolla melko ronskilla otteella. Maalin kuivuttua osat on hiottu, ja liimattu yhteen. WC-kyltin kirjaimet ovat softistarroja Tigerista. Tervetuloa on myös kirjoitettu tarrakirjaimilla, sirommilla tosin.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Verkossa

Sitä mukaa kun vanhoista virkkuista tulee koriste-esineitä ja valaisimia, ahkeroin uusia virkkuita kaapintäytteeksi...
 
Tämä lapsukaisen kesätoppi oli jotakuinkin maailman helpoin tehdä: ainoastaan ketju- ja kiinteitä silmukoita koko puserossa, kaksi suorakaiteen muotoista kappaletta. Etukappaleen halkiokaan ei tuottanut ylimääräistä päänvaivaa.

Ohje löytyy viime kesän Novita-lehdestä, lanka Novitan Miami. Värin valitsi tietenkin esikoinen, jolle topin virkkasin.

Koska tämän verkon alla täytyy joka tapauksessa pitää jonkinlaista aluspaitaa, ei helteen suhteenkaan ole niin justiinsa!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Auringonkukka

Näitä pitsiliinoja! Äitini oli ahkera käsityöihminen ja virkattuja pitsiliinoja - muun muassa - ovat meillä sitten nurkat väärällään. Isäni ei niistä perusta (tuliko yllätyksenä kenellekään...), enkä itsekään osaa niitä joka pöydälle ja hyllylle astella niin kuin äidillä taisi olla tapana. Mutta eipä niitä poiskaan raaski heittää, perintökalleuksia.
 
Joten minä sitten yritän parhaan kykyni mukaan jatkojalostaa pitsiliinoja. Aiemmin tein muutamista valkoisista liinoista lumihiutalekoristeen, joka edelleen ripustetaan ikkunaan aina talveksi. Tällä kertaa bongasin Facebookista kuvasarjan, jossa pitsiliinoista tekaistiin ilmapallon ja vesi-liimaseoksen avulla näppärästi lampunvarjostin.
 
Kuten arvata saattaa, ihan niin näppärästi se ei käynyt, varsinkaan kun samaa yritti useammalla pitsiliinalla. Siitä lisää tuonnempana. Ehkä. Tämä yhden liinan lamppuihme sen sijaan suostui onnekseni yhteistyöhön vallankin hyvin.
 
Aluksi tosin olin ehdottomasti sitä mieltä, että luomani kulho on liian pieni lampunvarjostimeksi. Ei se siitä mihinkään kasvanut, mutta päällystettyäni lampun johdon virkkaamalla (Molla Millsin inspiroimana) vaaleanvihreäksi (sattuman oikusta) automaattinen mielleyhtymä oli kukka. Sitten piti virkata vielä lehdet.
 
Tuloksena ihana aurinkoinen pitsivalo lastenhuoneessa.
 

torstai 19. kesäkuuta 2014

Lintuset livertävät onnittelua

Tänä keväänä askartelin vain yhden ylioppilaskortin. Craft-pohja ja rouhea naru rusetteineen toimivat kontrastina lähes ällöromanttiselle ruusupaperille ja hempeille lintusille. Valkolakki on ääriviivatarra - lyyran kohdan väritin kullanvärisellä geelikynällä.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Ihanaa kesää!

Niin on mennyt toukokuu ja kesäkuutakin sen verran, että kohta ollaan juhannuksessa. Vaikka blogissa onkin ollut hiljaista kuin huopatossutehtaalla, samaa ei voi sanoa huushollistamme. Eskari on toki löytänyt lomamoodin sekä heräämis- että nukkumaanmenoaikoihin, mutta niiden väliin mahtuu kaikenlaista puuhaa, jota eskarin lisäksi järjestävät varsin touhukkaina kaksi pienempääkin siskoa.
 
Suvivirsi veisattiin tietenkin jo ajat sitten, silloin toukokuussa. Kevätjuhlassa ojennetun kimppalahjan kylkiäisiksi minua pyydettiin tekemään eskaritädeille kortit, jokaiselle omansa.
 
Rakentelin kortit saman kaavan mukaan, mutta kuitenkin vähän erilaisiksi. Papereilla, teipeillä ja koristeilla saa kummasti ilmettä ja tunnelmaa muunneltua.
 
Näin lapset ja me vanhemmat kiitimme kivasta eskarivuodesta ja toivotimme ihanaa kesää.